asystent - pijany podopieczny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 21 mar 2014, 0:45

co kiedy zastalam członka rodziny podczas wizyty pod wpływem alkoholu - czy informować i kogo?
~ULA

Napisano: 21 mar 2014, 0:54

to zależy kto był pijany, czy rodzice sprawujący opiekę nad dziećmi, czy jeden z nich? sprecyzuj
~aga

Napisano: 21 mar 2014, 0:58

ojciec w domu było dziecko
~ULA

Napisano: 21 mar 2014, 1:00

przyszła żona trzeźwa po chwili
~ULA

Napisano: 21 mar 2014, 1:17

To zależy w jakim wieku dziecko? U mnie zdarza się, że oboje są pijani, ale dla nastoletnich dzieci to norma. Jest kurator i nic z tym nie robi, to co ja mogę.
~asystentka

Napisano: 21 mar 2014, 10:30

to po co asystent
~c

Napisano: 21 mar 2014, 10:36

Asystent rodziny powinien zgłosić problem pracownikowi socjalnemu bo razem współpracują. Problem pijanstwa rodzicow nalezy zgłaszać pisemnie do sądu i powinien to zrobić pracownik socjalny niezwlocznie jak otrzyma informacje od asystenta nie ważne czy sa to male czy nastoletnie ale niepelnoletnie dzieci . My owszem ( pracownicy ops0 niewiele możemy z takimi zrobić, ale sąd juz ma wieksze pole do działania- wyznacza kuratora, kieruje na przymusowe leczenie lub ogranicza prawa rodzicielskie.
~ops

Napisano: 22 mar 2014, 2:21

a co może asystent, skoro kurator wie i pracownik socjalny też i jeszcze płynie pomoc finansowa, no bo dla dziecka. Kurator zawodowy niby kieruje na leczenie, ale jestem w rodzinie od roku i jakoś nie doczekałam się tego leczenia, a prawa ograniczone, dziecko nastoletnie albo w domu albo w mieście.
~asystentka

Napisano: 23 mar 2014, 0:09

A co pomoże kierowanie na leczenie jak n ie można wyegzekwować. Osoba musi się na leczenie zgodzić ( większośc uzależnionych wie ,że nie ma na nich bata.
~Maja

Napisano: 23 mar 2014, 0:09

A co pomoże kierowanie na leczenie jak n ie można wyegzekwować. Osoba musi się na leczenie zgodzić ( większośc uzależnionych wie ,że nie ma na nich bata.
~Maja

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x