Z tego co ja zrozumiałam to wkładem własnym są po prostu wynagrodzenia wypłacane asystentowi, bo chyba dofinansowania do wynagrodzeń nie będzie w tym roku (tak zakładam), czyli jesteśmy do tyłu. A jeśli chodzi o zapisy w regulaminach to zastanawiam się, że może będzie można potraktować to jako nagrodę, albo dać dodatek w mniejszej kwocie na np. 3 miesiące
Napisali, że jest to jednorazowy dodatek, więc chyba nie można tego dzielić na kilka miesięcy. Ponadto chyba każdy z nas ma zapis w regulaminie dotyczący maksymalnej wysokości dodatku i tu jest problem, bo u mnie jest to 40%.
Może ktoś z Was ma już jakiś pomysł na rozwiązanie tej sytuacji?
Ja czekam na umowę, którą nam podeśle Urząd Wojewódzki. Dopiero wtedy będę na podstawie założeń programu i umowy próbować to ułożyć - a jeśli nic nie wymyślę, to napiszę pismo do Ministerstwa z prośbą o wyjaśnienia. Środki trzeba wydatkować do 31.12.2020, wiec mam nadzieję że zdąży się coś wyklarować do tego czasu.
Jest umowa, ale w sumie nie wynika z niej czy te 1700 to dodatek brutto czy to jest dodatek+ pochodne pracodawcy, co wy na to? I rzeczywiście jest zapis, że jednorazowy dodatek. Rozumiem, że wkładem własnym jest wynagrodzenie z całego roku a nie tylko z jednego miesiąca