awans

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~xxx11

awans

Post autor: ~xxx11 »

czy dyrektor moze na podanie o awans zawodowy na wyższe stanowisko odmówić awansu, bo nie ma pieniędzy. Uprzedzam, ze zgodnie z Rozporz. obowiązującym nalezy mi sie po 5 latach stanowisko starszego wychowawcy ( ja pracuję juz 6 lat). Jak to jest rozporządzenie sobie a to i tak nic nie znaczy, gdy nie ma kasy??? I co mam dalej robić poddac się, czy mam jakieś inne wyjście?
~tax

Re: awans

Post autor: ~tax »

należy się jak psu buda.A dyrektor który nie znajdzie stówki albo dwóch na podniesienie pensji to d...........nie dyrektor
~xz

Post autor: ~xz »

Kasy może nie dać, ale stanowisko starszego wychowawcy tak. Nie każdy awans pociaga za soba kasę. Jest to straszne ale prawdziwe.
~kierownik

Post autor: ~kierownik »

niestety ,ale awans nie jest obowiązkowy ,to tylko możliwość dla pracodawcy jeżeli ma potrzebę i pieniążki na nowe stanowisko
~jolka

Post autor: ~jolka »

Panie Kierowniku - myli się Pan !!!
~xxx11

Post autor: ~xxx11 »

Też tak myślę, że Pan się myli.To nie kwestia ochoty lecz rozporządzenia. Obowiązki z tego rozporządzenia karzą respektować a prawach mogą wybierać jak im się podoba???
~dd

Post autor: ~dd »

Wystąpiłam do dyrektora o awans i zmiane tabeli. dostałam bez problemu- tylko niestety jak nie ma w budzecie pieniedzy to i tak nic nie zmieni . U mnie to było tylko 40 zł brutto. Niewiele. Ale mam obiecane więcej w przyszłym roku. Będe cierpliwie czekać. Zawsze nadzieja na wieksze pieniadze jest.
ODPOWIEDZ