Witam serdecznie.
Zaprasza do zabrania głosów w sprawie projektu ustawy o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej. Po jej lekturze odnoszę wrażenie, że \"złe i niewydolne placówki opiekuńczo - wychowawcze\" mają stać się docelowo specjalistycznymi placówkami interwencyjnymi lub terapeutycznymi. Czyżby te \"państwowe domy dziecka\" (cytat Premier Donald Tus)przenaczone do likwidacji miały być DPS dla najbardziej trudnych przypadków?
Pozdrawiam serdecznie
Reforma!!!!!
Re: Reforma!!!!!
Skąd ta ironia? Rząd obiecał, że zlikwiduje domy dziecka i słowa dotrzyma! Tzn. nie wiem czy zlikwiduje, bo teraz to są placówki socjalizacyjne (a nie \"złe i niewydolne opiekuńczo-wychowawcze\"), a jak będą \"terapeutyczne\" to wtedy dopiero będzie super. Ciekawe ile zarabia ten ktoś, kto to wymyśla.
PS. Od 10 lat obserwuję \"biegunkę intelektualną\" decydentów w tym resorcie i chyba już nic mnie nie zdziwi.
PS. Od 10 lat obserwuję \"biegunkę intelektualną\" decydentów w tym resorcie i chyba już nic mnie nie zdziwi.
Oprócz Reforma!!!!! - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pracownik socjalny lub aspirant pracy socjalnej lub specjalista do pracy z rodziną
wolne miejsca
zarobki w Młodzieżowym Osrodku Wychowawczym
płace w Domach Dziecka
Dokumenty
rdzdzielenie rodzeństwa
rdzdzielenie rodzeństwa
Praca w szczególnym charakterze.
Pogotowie Opiekuńcze
AWANS PRACOWNIKA SOCJALNEGO
zarobki młodszego wychowawcy w DDz.
awans
psycholog i pedagog