Ależ ja chętnie pomogę. Tyle, że na moich warunkach.Krzysztof pisze:kłania się Emp@tia - a wystarczyłoby logicznie myśleć i chcieć pomóc (OPomocyS chyba do tego zobowiązuje), a chcieć to mócludek pisze:.
Bardzo dobry przykład - Brawo TySzarak pisze:Jak już mówimy o orzeczeniach sądów to stanowisko nie jest jednoznaczne.
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/3FCED67B55
Czyli najpierw przyznać SP (na jakiej podstawie skoro klient juz ma ZDO) a potem uchylić ZDO (na jakiej podstawie, ot tak zabrać cos klientowi bez jego zgody)?Krzysztof pisze:To nie jest dupochron tylko standardowe stanowisko - "co wolno Wojewodzie to nie tobie smrodzie" napotykane nagminnie przez wnioskodawców w OPSach
i to nie Ty stawiasz warunki wnioskodawcy tylko warunki wynikają z szeroko rozumianych obowiązujących przepisów prawa, które dotyczą wszystkich organów administracji publicznej.
Nie zrozumiecie tego dopóki nie będzie mieć nad sobą bata w postaci odpowiedzialności karnej za wydawanie z uśmiechem na ustach decyzji niezgodnych z obowiązującymi Was przepisami prawa.
To bardzo możliwe, w końcu zacząłem pracę jeszcze za czasów SLD. Teraz powinni pracować jedynie słuszni z nadania Prezesa. Niestety nie spełniam obecnych wymagań bo nie jestem aptekarzem.Krzysztof pisze:A może za długo pracujesz i żyjesz jeszcze w poprzednich układach i systemach władzy publicznej i stąd Twoje obawy
Wystarczy chcieć i dodatkowo przy tym myśleć, no chyba, że myśleć Wam nie każą bo niby wszystko wynika z ustawy, a jeśli tak to patrz niżejludek pisze:Czyli najpierw przyznać SP (na jakiej podstawie skoro klient juz ma ZDO) a potem uchylić ZDO (na jakiej podstawie, ot tak zabrać cos klientowi bez jego zgody)?
Miałem już kilka takich przypadków, zrobiliśmy to PO MOJEMU i wszyscy byli zadowoleni.
Po prostu zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa - jeśli w ustawie o świadczeniach jak wół stoi już od 2014 roku przy art. 17 ust. 1b przypis nr.10) z informacją (dla stosujących ustawę, czyli Was) o utracie mocy tego artykułu w zakresie wymienionym w sentencji wyroku TK k38/13 z dnia 21-10-2014r. i z tego względu nie wolno Wam stosować ww przepisu (kryterium wieku powstania niepełnosprawności) wobec opiekunów dorosłych osób niepełnosprawnych, ponieważ jak ujał Trybunał w uzasadnieniu wyroku ustawodawca winien jednakowo traktować opiekunów osób niepełnosprawnych należących do tej samej grupy opiekunów dorosłych osób niepełnosprawnych.komosia pisze:To bardzo Cię proszę, napisz nam jak powinniśmy w takim przypadku postępować, tylko krótko i na temat, a nie pisząc wywody na temat edukacji wczesnoszkolnej i smarowania chleba masłem.
i zaraz potem:Czasy w których urzędnik robił wszystko co partia wiodąca nakazywała, aby petent nie osiągnął celu swej wizyty w urzędzie odeszły do lamusa i powinniście się z tym faktem pogodzić i proponuję się przestawić na inny tryb, bardziej przyjazny dla petentów, oczywiście zdroworozsądkowy tryb, bo wiadomo, że z każdej strony barykady są ludzie i cwaniaki
Widzę tu pewną nieścisłość. Jak już tak bardzo chcesz nam udzielać rad, to nie insynuuj przy tym, że jesteśmy komuchami. Niewiele jest tu pewnie osób pamiętających jeszcze poprzedni system, a sporo (tak jak na przykład ja) urodziło się parę ładnych lat po '89.Ja nie piszę tych komentarzy, aby Was denerwować i Wam w jakimś stopniu ubliżać - piszę po to aby pobudzić Was do myślenia, gdyż prowadząc nasze sprawy decydujecie o naszym życiu