bareiry <brak lazienki>
bareiry <brak lazienki>
mam pytanie czy robicie łązienka w domu gdzie jej nie ma w ramach likwidacji barier jesli nie jakie piszecie uzasadnienie odmowne ludziom?
Re: bareiry <brak lazienki>
Można dofinansować tylko likwidację barier już istniejących.
u nas też nie. Można przyznać dofinansowanie na likwidację barier architektonicznych w pomieszczeniach już istniejących.
Środki finansowe PFRON służą likwidacji barier istniejących, a nie modernizacji infrastruktury mieszkaniowej i zabezpieczaniu potrzeb mieszkaniowych osoby niepełnosprawnej. Dofinansowanie może obejmować elementy związane z poprawą funkcjonowania osoby niepełnosprawnej korzystajacej z łazienki, nie dotyczy natomiast budowy lazienki.
Środki finansowe PFRON służą likwidacji barier istniejących, a nie modernizacji infrastruktury mieszkaniowej i zabezpieczaniu potrzeb mieszkaniowych osoby niepełnosprawnej. Dofinansowanie może obejmować elementy związane z poprawą funkcjonowania osoby niepełnosprawnej korzystajacej z łazienki, nie dotyczy natomiast budowy lazienki.
no nie robi się tak ze dofinansowanie idzie na coś czego nie ma musi być np. wanna i to jest bariera dla osoby niepełnosprawnej ruchowo i np. jest likwidowane na brodzik itp.
u nas się robi, bo wg mnie jeśli osoba jest niepełnosprawna i ma problem ruchowy a kibelek ma np drewniany koło domu to raczej dla mnie jest to barierą
Oprócz bareiry <brak lazienki> - Stare tematy przeczytaj również:
rodzina zastępcza
pomoc rzeczowa
ŚDS
odpłatność rodziców biologicznych
miejsce zamieszkania dziecka przed umieszczeniem w rodzinie zastepczej
Kontynuowanie nauki
praktyki
odpłatność za pobyt dziecka w rodz. zast.
MPiPS nien rzetelne
opisywanie faktur w pokl
odpłatność za pobyt w placówce a art. 10 ust 3
Jednorazówka
Koniec usamodzielnienia?
zasadność funkcjonowania rodz. zast!!!
Zamówienia w PO KL
WNIOSEK do PCPR