Kontynuowanie nauki

ODPOWIEDZ
~Marta

Kontynuowanie nauki

Post autor: ~Marta »

Słuchajcie mam takie pytanie: czy datą ukończenia szkoły jest data rozdania dyplomów czy data uchwały Rady Pedagogicznej. Bo nie wiem z jaka data uchylić decyzję. Proszę o podpowiedź.
~Iza

Re: Kontynuowanie nauki

Post autor: ~Iza »

napisz cos więcej jak rok czy szkolny czy akademicki i na jaki okres decyzja wydana
~lidia

Post autor: ~lidia »

świadcznie przyznaje się na czas oku szkolnego i akademickiego
~Ania

Post autor: ~Ania »

My tez przyznajemy swiadczenia do końca roku szkolnego tj 31.08 badź akademickiego 30.09
~deda

Post autor: ~deda »

tak, ale ukończenie szkoły to konkretna data np w tym roku ZSZ 18.06.2010r. i tak mamy wydane decyzje. w takich przypadkach opieramy się na rozporządzeniu ministra edukacji narodowej i sportu z dnia 18 kwietnia 2002r. w sprawie organizacji roku szkolnego. W pozostałych przypadkach, gdy nie jest to związane z ukończeniem danej szkoły tak jak wyżej
~Ania

Post autor: ~Ania »

Jezeli konczy szkolę i zamierza sie dalej uczyć to do 31.08, w przypadku kiedy kończy edukację to do dnia egzaminów
~Jola C.

Post autor: ~Jola C. »

mam pytanie, potrzebuję informacji, czy młody człowiek, który opuścił w 2007/2008 Dom Dziecka a swoja edukację skończył na gimnazjum , nadmieniam, ze rodzice mu nie żyją oboje, jeżeli teraz od wrzesnia podejmie naukę otrzyma pomoc finansową - rente lub coś podobnego. Renta z ZUS mu ie przysługuje ponieważ rodzice nie przepracowali odpowiedniej ilosci lat pracy! Podpowiedzcie jak mogę mu pomóc żeby otrzymał kasę z PCPR
ODPOWIEDZ