odpłatność za pobyt w placówce a art. 10 ust 3
odpłatność za pobyt w placówce a art. 10 ust 3
Proszę o radę - czy przy Przy ustalaniu odpłatności rodziców za pobytdziecka w RZ lub placówce uwzględniacie w składzie rodziny to dziecko jeżeli rodzice ponoszą za jego pobyt odpłatność. Nasz prawnik uważa, że tak, ktoś inny że nie a ja już zgłupiałam

Re: odpłatność za pobyt w placówce a art. 10 ust 3
Jeżeli dotychczas osoba płaciła na to dziecko - uwzględniamy,
jeżeli nie płaciła - nie uwzględniamy.
jeżeli nie płaciła - nie uwzględniamy.
czyli - idę pierwszy raz, dochód na osobę (bez uwzględnienia dziecka kt jest w placówce) przekracza kryterium wydaję decyzję o odpłatności a potem idę na aktualizację po pół roku i uwzględniam to dziecko - wtedy już nie przekraczają kryterium i są zwalniani ... i za kolejne pół roku zabawa od punktu zero bo dziecka nie uwzględniam? I tak w koło Macieju?
My uwzględniamy w składzie rodziny dziecko, na które ustalana jest odpłatność, nawet jeśli rodzice nie płacą na nie. Tylko inne dzieci uwzględnia się pod warunkiem, że rodzice na nie płacą. Mam interpretację Ministerstwa.
mada jak możesz to przekaż mi tę interpretację bo ja właśnie ciągle się o to spieram tel 84/686 69 49
Oprócz odpłatność za pobyt w placówce a art. 10 ust 3 - Stare tematy przeczytaj również:
odpłatność rodziców biologicznych
miejsce zamieszkania dziecka przed umieszczeniem w rodzinie zastepczej
Kontynuowanie nauki
praktyki
odpłatność za pobyt dziecka w rodz. zast.
bareiry <brak lazienki>
MPiPS nien rzetelne
opisywanie faktur w pokl
Jednorazówka
Koniec usamodzielnienia?
zasadność funkcjonowania rodz. zast!!!
Zamówienia w PO KL
WNIOSEK do PCPR
wychowanek MOW
biologiczny-odpłatność za 1 m-c
r.zas.-losówka-dziecko pełnoletnie