Bariery architektoniczne- właściciel
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Bariery architektoniczne- właściciel
Czy wymagacie przy składaniu wniosku w ramach likwidacji barier architektonicznych w celu ustalenia kto jest właścicielem lokalu lub budynku mieszkalnego bądź wyrażenia zgody przez właściciela -wyciągu z ksiąg wieczystych lub innych dokumentów?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Bariery architektoniczne- właściciel
ja wymagam jakiegokolwiek aktu notarialnego lub odpisu księgi wieczystej oraz zgody wszystkich współwłaścicieli / właściciela
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna osób niepełnosprawnych
- Kontakt:
Te akty sprzed 20 pary lat, pogwatwane czasami - porażka. A co z nakazem podatkowym? Kto jak kto, ale gminy wiedzą kto ma im płacić.
Moje pytanie czy dokument potwierdzający własność to u Was tylko akt notarialny lub wypis? Okazuje się, że nie wszyscy to mają, jakieś starte pozwolenia na budowę, albo przydział ziemi ( na której teraz stoi dom) jakiegoś naczelnika
. Jak do tego podchodzić?
Moje pytanie czy dokument potwierdzający własność to u Was tylko akt notarialny lub wypis? Okazuje się, że nie wszyscy to mają, jakieś starte pozwolenia na budowę, albo przydział ziemi ( na której teraz stoi dom) jakiegoś naczelnika

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nakaz podatkowy nie koniecznie wskazuje właściciela (wiem z własnego doświadczenia). Ja również wymagam zgody wszystkich właścicieli/współwłaścicieli, a ustalam to na podstawie księgi wieczystej. Daje im 2 możliwości: albo przedłożenie aktualnego!! wypisu z sądu, albo jak podadzą mi numer księgi to sam sprawdzam (2 minuty roboty, ale mam pewność) na elektronicznych księgach wieczystych i drukuje sobie do akt. Jeśli nie jest uregulowana sytuacja prawna to raczej odsyłamy i każemy to wyprostować
Oprócz Bariery architektoniczne- właściciel - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Pismo do DPS w sprawie turnusu
Pierszeństwo dzieci w turnusie rehabilitacyjnym .
Turnusy rehabilitacyjne dla mieszkańców DPS
Wniosek pracownika PCPR o dofinansowanie ze środków PFRON
Podziial środków PFRON na zadania
Dofinansowanie sprzęt rehabilitacyjny częstotliwości dofinan
likwidacja barier architektonicznych - zgoda właściciela bud
Podział środków PFRON na 2018 rok
Świadczenia z MOPS - co wpisywac do dochodu
Dofinansowanie do pieluchomajtek
turnus rehabilitacyjny - opiekun z innego powiatu
ustawa o rehabilitacji art.35a pkt. 7 e) rehabilitacji dziec
Ssak elektryczny czy można dofinansować
Tłumacz języka migowego przez Skype
ograniczenia wysokości dofinansowań - jak?
Turnus rehabilitacyjny - kiedy dziecko, kiedy dorosły??