becik a zgon dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 kwie 2015, 14:05

pan składa wniosek na becik. dziecko urodzone w grudniu 2014, zmarlo w styczniu br. zamotałam się i nie wiem na ile osób podzielić dochód rodziny (na dzien dzisiejszy jest ich dwoje) ale ubiegają się o swiadczenie za dziecko które urodziło sie żywe
gosiula.

Napisano: 30 kwie 2015, 14:30

ja dzielę na trzy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2015, 14:49

żeby nie komplikować sprawy- weż tylko sam akt urodzenia dziecka....zrób becik i po sprawie.

W zasadzie jak dołączysz akt zgonu dziecka to dziecko nie powinno być w składzie rodziny.... nie jestem pewna czy to OK, ale spotkałam sie z opinią ,że jeżeli wniosek jest zlożony po śmierci dziecka to trzeba umorzyć postępowanie jako bezprzedmiotowe
~o~

Napisano: 30 kwie 2015, 15:03

a może masz i rację. dzięki ~o~
gosiula.

Napisano: 30 kwie 2015, 15:08

~o~ pisze:ale spotkałam sie z opinią ,że jeżeli wniosek jest zlożony po śmierci dziecka to trzeba umorzyć postępowanie jako bezprzedmiotowe
na zasiłek rodzinny tak ale becik się należy tylko za samo urodzenie żywego dziecka więc przyznajesz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2015, 15:10

kiedyś jak dochód nie był brany pod uwagę to nie było wątpliwości a teraz problem ze składem rodziny :/
gosiula.

Napisano: 04 maja 2015, 10:47

wypłacić musisz, i dochód na 3 licz, wystarczy akt urodzenia dziecka, ja miałam taki przypadek, konsultowałam z radcą prawnym, kazał zrobić w ten sposób.
alimentacyjny
Praktykant
Od: 29 kwie 2015, 9:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem