Becik dla kawalera bez matki dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 25 sty 2016, 10:26

Zaświadczenie lekarskie jest dołączone do wniosku. Liczyłam na podpowiedź Elmera ale on dzisiaj troszkę z humorem podchodzi. Jednak muszę przyznać, że pomimo iż jestem kobietą, to nie do końca podoba mi się, że matka może ubiegać się o becik nie wpisując ojca, a ojciec nie może nie wpisać matki do wniosku. Jednak administracja nie działa na podstawie odczuć lecz przepisów więc ponawiam pytanie, jak to załatwić. Wezwać do dopisania matki we wniosku lub przedłożenia oświadczenia ojca, że sam wychowuje dziecko. A może przyznać bez matki?
Ewa 23

Napisano: 25 sty 2016, 10:28

krótka piłka - jak wychowuje samotnie to matka niepotrzebna, jak wychowuje wspólnie to matka musi być w składzie
zaświadczenie lekarskie to dokument niezalezny od składu rodziny.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 25 sty 2016, 10:29

albo za mało spałem albo za dużo miałem wczoraj atrakcji ale jakoś dziś za wami nie nadążam, może dlatego że poniedziałek ;)
Bziki

Napisano: 25 sty 2016, 10:35

a powód jest Ci znany dlaczego matka nie ma być w składzie rodziny ?
a ojciec na pewno sprawuje opiekę ? żeby nie było jakiegoś wyłudzenia a za tydzień matka przyjdzie że chce becik i powie, że ojciec absolutnie nie mieszka z nią i dzieckiem a że był szybki to był pierwszy :)
gasiak

Napisano: 25 sty 2016, 10:36

no w rodzinnych tak jest niestety, kto pierwszy ten lepszy ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 25 sty 2016, 10:48

do wszystkich feministek:
ojciec ma takie same prawa jak matka. Jeżeli matka może złożyć oświadczenie, że nie wychowuje dziecka wspólnie z jego ojcem i to skutkuje tym, że nie wpisuje go w składzie rodziny to tak samo może zrobić ojciec.
Tyle równouprawnienia już wywalczyliśmy. Teraz walczymy o prawo do wnoszenia mebli przez kobiety na drugie piętro!
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2016, 11:00

O tuż to, jak złoży oświadczenie że nie wychowuje dziecka z matką to już coś :roll:
Bziki

Napisano: 25 sty 2016, 13:11

Wielkie dzięki. Nie ma jak wspólne przemyślenia. Pozdrawiam i życzę więcej forsy.
Ewa 23

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x