Zaświadczenie lekarskie jest dołączone do wniosku. Liczyłam na podpowiedź Elmera ale on dzisiaj troszkę z humorem podchodzi. Jednak muszę przyznać, że pomimo iż jestem kobietą, to nie do końca podoba mi się, że matka może ubiegać się o becik nie wpisując ojca, a ojciec nie może nie wpisać matki do wniosku. Jednak administracja nie działa na podstawie odczuć lecz przepisów więc ponawiam pytanie, jak to załatwić. Wezwać do dopisania matki we wniosku lub przedłożenia oświadczenia ojca, że sam wychowuje dziecko. A może przyznać bez matki?
krótka piłka - jak wychowuje samotnie to matka niepotrzebna, jak wychowuje wspólnie to matka musi być w składzie
zaświadczenie lekarskie to dokument niezalezny od składu rodziny.
a powód jest Ci znany dlaczego matka nie ma być w składzie rodziny ?
a ojciec na pewno sprawuje opiekę ? żeby nie było jakiegoś wyłudzenia a za tydzień matka przyjdzie że chce becik i powie, że ojciec absolutnie nie mieszka z nią i dzieckiem a że był szybki to był pierwszy
do wszystkich feministek:
ojciec ma takie same prawa jak matka. Jeżeli matka może złożyć oświadczenie, że nie wychowuje dziecka wspólnie z jego ojcem i to skutkuje tym, że nie wpisuje go w składzie rodziny to tak samo może zrobić ojciec.
Tyle równouprawnienia już wywalczyliśmy. Teraz walczymy o prawo do wnoszenia mebli przez kobiety na drugie piętro!
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare