Becik - pilna sprawa !!!!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 01 lut 2010, 16:53

Osoba złozyła wniosek o becik bez zaświadczenia od lekarza. Oświadczyła, że nie dostarczy zaświadczenia od lekarza. Nie zgodziła się na napisanie oświadczenia, w którym zobowiązuje się do dostarczenia zaświadczenia . Nie napisze także oświadczenia, że odmawia dostarczenia zaświadczenia. Wezwanie do dostarczenia brakujących dokumentów a jeżeli nie dostarczy to wniosek bez rozpatrzenia. Czy też odmowa? - ale do tego tez potrzebne zaświadczenie....
~iwa

Napisano: 01 lut 2010, 16:54

proste, decyzja odmowna, brak zaświadczenia i finito
~bela

Napisano: 01 lut 2010, 17:01

wezwanie do uzupełnienia jak nie dostarczy zaswiadczenia wniosek pozostawiasz w aktach sprawy bez rozpatrzenia i finito
manka
Praktykant
Od: 31 mar 2009, 13:09
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2010, 17:06

no właśnie , albo jak manka.
~bela

Napisano: 01 lut 2010, 20:28

Dziękuję Wam bardzo. Jednak ciagle mam dylemat. Z jednej strony wezwanie - pozostawienie bez rozpatrzenia w razie nie doniesienia w terminie. Takie moje było pierwsze rozwiazanie tej sprawy. Ale czy nie nalezy jednak dac odmowy z powodu braku zaświadczenia? Proszę o dalsze sugestie. Niby prosta sprawa - jednak muszę mieć pewność poniważ interesant jest wyjątkowo chamski .

~iwa

Napisano: 01 lut 2010, 20:29

Dziękuję Wam bardzo. Jednak ciagle mam dylemat. Z jednej strony wezwanie - pozostawienie bez rozpatrzenia w razie nie doniesienia w terminie. Takie moje było pierwsze rozwiazanie tej sprawy. Ale czy nie nalezy jednak dac odmowy z powodu braku zaświadczenia? Proszę o dalsze sugestie. Niby prosta sprawa - jednak muszę mieć pewność poniważ interesant jest wyjątkowo chamski.

~iwa

Napisano: 01 lut 2010, 21:46

Odmowę możesz dać jedynie gdy masz całą dokumentację i z niej wynika, ze świadczenie nie przysługuje (np. jest też zaświadczenie i w nim zapis \"pod opieką lekarską była od 12 tyg. ciąży\"). W sytuacji jeśli nie masz dokumentu po wezwaniu z terminem pozostawiasz wniosek bez rozpatrzenia. Pewność 100% :)))
~tau

Napisano: 02 lut 2010, 9:40

Dzięki. Pozdrawiam.
~iwa

Napisano: 02 lut 2010, 10:11

wniosek bez rozpatrzenia (a konkretnie decyzja o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia)
~dorota

Napisano: 09 lut 2010, 15:56

nie mozna wydać decyzji o tym że się pozostawia wniosek bez rozpatrzenia. Jeśli masz za potwierdzeniem że dałaś czas do uzupełnienia i tam jasno informowłaś że pozostanie bez rozpatrzenia to tylko pismem informujesz stronę.
~m

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x