Osoba złozyła wniosek o becik bez zaświadczenia od lekarza. Oświadczyła, że nie dostarczy zaświadczenia od lekarza. Nie zgodziła się na napisanie oświadczenia, w którym zobowiązuje się do dostarczenia zaświadczenia . Nie napisze także oświadczenia, że odmawia dostarczenia zaświadczenia. Wezwanie do dostarczenia brakujących dokumentów a jeżeli nie dostarczy to wniosek bez rozpatrzenia. Czy też odmowa? - ale do tego tez potrzebne zaświadczenie....
Dziękuję Wam bardzo. Jednak ciagle mam dylemat. Z jednej strony wezwanie - pozostawienie bez rozpatrzenia w razie nie doniesienia w terminie. Takie moje było pierwsze rozwiazanie tej sprawy. Ale czy nie nalezy jednak dac odmowy z powodu braku zaświadczenia? Proszę o dalsze sugestie. Niby prosta sprawa - jednak muszę mieć pewność poniważ interesant jest wyjątkowo chamski .
Dziękuję Wam bardzo. Jednak ciagle mam dylemat. Z jednej strony wezwanie - pozostawienie bez rozpatrzenia w razie nie doniesienia w terminie. Takie moje było pierwsze rozwiazanie tej sprawy. Ale czy nie nalezy jednak dac odmowy z powodu braku zaświadczenia? Proszę o dalsze sugestie. Niby prosta sprawa - jednak muszę mieć pewność poniważ interesant jest wyjątkowo chamski.
Odmowę możesz dać jedynie gdy masz całą dokumentację i z niej wynika, ze świadczenie nie przysługuje (np. jest też zaświadczenie i w nim zapis \"pod opieką lekarską była od 12 tyg. ciąży\"). W sytuacji jeśli nie masz dokumentu po wezwaniu z terminem pozostawiasz wniosek bez rozpatrzenia. Pewność 100% ))
nie mozna wydać decyzji o tym że się pozostawia wniosek bez rozpatrzenia. Jeśli masz za potwierdzeniem że dałaś czas do uzupełnienia i tam jasno informowłaś że pozostanie bez rozpatrzenia to tylko pismem informujesz stronę.