becikowe a dodatek z tyt. urodzenia dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 10 mar 2014, 16:19

jakie są różnice? przed chwilą była kobieta i brała wnioski na jedno i drugie.
ona nie pracuje od 31.12.2013r. on w 2012 pracował za granicą, powiedziałam jej, że chce akt urodzenia dziecka, dochody jej i ojca dziecka za 2012 z US, dowód osobisty, powiedziałam, że dochody z zagranicy wpisuje w dochody nieopodatkowane
~Ina

Napisano: 10 mar 2014, 16:36

JEDORAZOWA ZAPOMOGA PRZYSLUGUJE GDY DOCHÓD NIE PRZEKRACZA 1922, A DODATEK Z TYTULU URODZENIA DZIECKA WYPŁACASZ PRZY ZASIŁKU RODZINNYM, CZYLI KRYTERIUM 539,00 , ALE JA COŚ NIE BARDZO ROZUMIE Z TYM DOCHODEM Z ZAGRANICY PRACE NA CZARNO TEZ WPISUJESZ W NIEOPODATKOWANE
~- ja

Napisano: 10 mar 2014, 16:37

dochody do becika i ZR z dod. z tyt. urodzenia są takie same
~bogus

Napisano: 10 mar 2014, 16:39

o kryterium dochodowym to wiem, że się różni.
z tym dochodem z zagranicy to kwestia, że jak tłumaczyłam to moja koleżanka wtrąciła, że w rodzinnych jest inaczej niż w becikowym i do rodzinnego potrzebujemy żeby to wpisał. czyli co? do becikowego nie potrzebujemy dochodów nieopodatkowywanych partnera wnioskodawcy?
~Ina

Napisano: 10 mar 2014, 16:43

A CZY PRACA NA CZARNO ZA GRANICA TO WCHODZI DO KATALOGU NIEOPODATKOWANYCH
~- ja

Napisano: 10 mar 2014, 16:44

jak jest osobą samotnie wychowującą to do becika nie koniecznie musi być dochód tatusia
~bogus

Napisano: 10 mar 2014, 16:46

ale ona nie jest samotną matką, wychowuje wspólnie z ojcem dziecka, a jest napisane o dochodzie rodziny więc on się włącza do rodziny i jego dochód też bierzemy, w dochodach nieopodatkowanych nie pisze o zarobku na czarno ale pisze o zarobkach zza granicy
~Ina

Napisano: 10 mar 2014, 17:16

więc i do jednego i drugiego biorę takie same dokumenty i dochody tak? tylko kryterium się różni i pojęcie samotnego wychowywania tak?
~Ina

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x