becikowe do ROPS

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

becikowe do ROPS

Post autor: ~ania »

Wiecie że becikowe znowu podlega koordynacji???? Jak chcemy przyzanć to najpierw musimy wysłać zapytanie do ROPS
ania
~siksa

Re: becikowe do ROPS

Post autor: ~siksa »

sorki ale w tamtym tygodniu byłam na szkoleniu i wyraźnie gość powiedział że becikowe nie podlega koordynacji
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

ja byłam 2 tyg. temu i mówił też że nie podlega, a dzisiaj byłam i mówiła babka co innego, nie widomo już komu wierzyć
ania
~Paula

Post autor: ~Paula »

ja też nie wiedziałam co zrobić (tyle że kobieta już jakis rok czeka na odp. z ROPS trwa ustalenie koordynacji) a w międzyczasie urodziła 2 dziecko. Rodzinne odrazu przesłałam do ROPS a z becikowym zadałam pytanie do ROPS kto jest organem włąsciwym po zmianach od 02.01.2009r., czekam na odpowiedź!
~myzucha

Post autor: ~myzucha »

becik nie podlega koordynacji!
~Krycha

Post autor: ~Krycha »

Jeśli urodziła w Polsce i tu mieszka to przysługuje jej becik o ile członkowi rodziny pracującemu za granicą nie przysługuje świadczenie z tytułu urodzenia dziecka / art. 15b ust. 4 /- oświadczenie tej osoby.
ODPOWIEDZ