Witam,
W maju tego roku spodziewam się dziecka. Chciałam razem z narzeczonym złożyć wniosek o becikowe po urodzeniu córeczki.
Rozumiem, że będzie brany pod uwagę dochód z 2016 roku, ale zaistniał następujący problem.
Od 2015roku do 31.01.2017 byłam zatrudniona u innego pracodawcy niż obecnie. Czy w takiej sytuacji będzie brany pod uwagę mój dochód za rok 2017, a nie 2016, czyli od 01.03.2017 (kiedy to zaczęłam nową, obecną pracę)?
Usłyszałam coś o dochodzie utraconym, ale nie za bardzo rozumiem na czym to polega.
Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu.
Becikowe, dochód a zmiana pracy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Higienistka stomatologiczna
- Kontakt:
- wiedzma
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Becikowe, dochód a zmiana pracy
dochód za 2016 r. będzie dochodem utraconym (Pit 11 + świadectwo pracy lub oświadczenie)
nowa praca - dochód uzyskany (umowa o pracę + dochód z msc. następującego po msc uzyskania dochodu np. na oświadczeniu)
należy pamiętać również o zaświadczeniu o pozostawaniu pod opieką medyczną przed 10 tyg. ciąży
nowa praca - dochód uzyskany (umowa o pracę + dochód z msc. następującego po msc uzyskania dochodu np. na oświadczeniu)
należy pamiętać również o zaświadczeniu o pozostawaniu pod opieką medyczną przed 10 tyg. ciąży
Oprócz Becikowe, dochód a zmiana pracy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Świadczenie pielęgnacyjne, a wymagane nowe dokumenty
sepcjalny zasiłek opiekunczy ...
twarda walidacja w zbiorze centralnym z śr
dod. z tytułu urodzenia dziecka
świadczenie rodzicielskie, filipinka, zezwolenie na pobyt cz
dzieci w domu dziecka coz zasiłkiem rodzinnym?
wypłata gotówką czy na konto
świadczenie pielegnacyjne a PUP
urlop wychowawczy a oddanie dziecka do przedszkola
zmiana nazwiska dziecka na nazwisko matki
świadczenie rodzicielskie - organ właściwy
zasiłek pielęgnacyjny a zgon
Kontynuacja orzeczenia o niepełnosprawności - od kiedy przyz
SPRAWOZDANIE ŚR - zwrot z ZUS
NP i zwrot w ramach złotówki za złotówkę, co w decyzji
Protest pracowników sfery budżetowej