becikowe opiekun prawny weryfikacja
becikowe opiekun prawny weryfikacja
Witam
Czy przy przyznawaniu jednorawowej zapom. dla opiekuna prawnego powinnam zbadać czy na te dziecko nie została wypłacona jednorazowa zapomoga dla rodziców?
Czy przy przyznawaniu jednorawowej zapom. dla opiekuna prawnego powinnam zbadać czy na te dziecko nie została wypłacona jednorazowa zapomoga dla rodziców?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: becikowe opiekun prawny weryfikacja
Ja też mam taka sytuację i u mnie Radca Prawny stał najpierw przy stanowisku że sprawdzić i dać odmowe jak wzięła bilogiczna matka, ale wział tą sprawę ze sobą i jutro bedę miała odp.
Ja uważam że przyznać i nie sprawdzać.\\
A macie wzór decyzji przynajacej dla opiekuna prawnego?Jak mam napisac uzasadnienie?
Ja uważam że przyznać i nie sprawdzać.\\
A macie wzór decyzji przynajacej dla opiekuna prawnego?Jak mam napisac uzasadnienie?
A ja sprawdziłam i biologiczna matka pobrała becik i co teraz ?wypłacisz jeszcze raz skoro to jest JEDNORAZOWA zapomoga?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak, bo to jest jednorazowa zapomoga dla rodziców, opiekunów a nie dla dziecka, a oni biorą po jednym razie, zakręcone, ale tak jest
jestem w ciozy z ojcem dziecka niemam slubu,ja niepracuje on tak czy nalezy mi sie podwujne becikowe czy tylko 1000zł bardzo prosze o odpowiedz
w przypadku dodatku do rodzinnego z tytułu narodzin dziecka należy sprawdzić czy matka nie brała, a w przypadku becikowego zgadzam się z aaa i nowa
Oprócz becikowe opiekun prawny weryfikacja - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dziecko ur w Anglii
Upomnienie-prosze o pomoc
BECIKOWE - POMOCY!!!!
Nienależnie wypłacone PILNE
ŚCIGAJĄ MNIE 2 GMINY
NIENALEŻNY WYCHOWAWCZY
Nienależnie wypłacony zas.pielęg.
umorzenie
ojciec obcokrajowiec
nieletnia-opiekun prawny-samotne
Czy mogę już wstrzymać?
Odsetki od NP