Becikowe przez urodzenie w Pol. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 lut 2009, 14:43

Jezeli urodze dziecko w Polsce gdzie mam staly meldunek i automatycznie dziecko nabedzie Polskie prawa obywatelskie jak i tez staly meldunek to czy wtedy sie nalezy Beciokwe.
Cos mi tu nie pasuje skoro tego swiadczenia nie ma w Niemczech ja jestem pelnym Obywatelem Panstwa Polskiego to dlaczego mialabym nie dostac becikowego.Tym bardziej ze dziecko tez otrzyma obywatelstwo Polskie.
~edyta

Napisano: 10 lut 2009, 16:38

wniosek o wypłatę tzw. \"becikowego\" (jak i wszystkich świadczeń rodzinnych) składa się w miejscu zamieszkania (a nie stałego zameldowania)- mieszkasz w Niemczech, zatem w Polsce to świadczenie Ci nie przysługuje.
~myzucha

Napisano: 13 lut 2009, 16:45

Zamieszkania może skazać Polskie i nikt w to nie będzie wnikał. Nowa ustawa mówi tylko, że nie można pobrać takiego samego świadczenia zagranicą. NIe podlega koordynacji wię można przyznać.
~Ewelina

Napisano: 16 lut 2009, 15:30

Do Eweliny: ja wiem, że w to gdzie kto mieszka to nikt wnikał nie będzie, jednak ja ludzi do kłamstwa nie namawiam- taka jakaś dziwna jestem.
myzucha
myzucha
Praktykant
Od: 07 mar 2006, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 16 lut 2009, 16:27

Poza tym becikowe idzie z moich podatków! Skoro Pan pracuje za granicą niech Pan pobiera świadczenia w miejcu zatrudnienia i tam gdzie odprowadza podatki.
~niusia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x