kobieta wpłaciła kwotę nienależnie pobraną na konto nasze w dniu 23-01-2009r. ale 22-01-2009r. złożyła podanie o umorzenie samych odsetek, bo ich nie zapłaci chociaż jest to kwota niska. Pisze decyzję odmowną bo klientka jest w stanie zapłacić tylko mam dylemat czy powinnam pisać w decyzji ile wynoszą odsetki, no bo odsetki liczę na dzień kiedy wpłaciła tylko czy podaje kwotę w tej decyzji odmownej? Może to banalne pytanie ale proszę o opinię bo podejrzewam, że się odwoła.
moim zdaniem jeżeli odmowa umorzenia to nie wiesz ile faktycznie tych odsetek będzie bo liczysz je do dnia spłaty.. kwotę już wpłaconą rozbijasz proporcjonalnie na kw.gł. i odsetki i dalej naliczasz odsetki od pozostałej kwoty gł. zaległości.. możesz podać kwotę odsetek na dzień dokonanej wpłaty z inf że nie przychylasz się do prośby o umorzenie i naliczane są dalej do dnia spłaty.
zaszla u mnie koordynacja swiadczen rodzinnych poniewaz maz wyjechal za granice mam na syna zasilek pielegnacyjny ktory tez zostal wstrzymany dostalam decyzje ze musze splacic swiadczenia ale zasilek pielegnacyjny mi przyznali czy moge ubiegac sie o odsetki za wstrzymanie zasilku pielegnacyjnego