becikowe - ustalenie prawa z dłuższym terminem
-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
becikowe - ustalenie prawa z dłuższym terminem
Pani złożyła wniosek z dochodami za 2019 rok do wniosku o becikowe. Jak się ma sytuacja z ustalenie i terminem wypłaty tego świadczenia w takim przypadku. Czy ustalić mogę decyzją we wrześniu ale zaznaczyć że wypłata będzie dopiero w listopadzie????
-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
Re: becikowe - ustalenie prawa z dłuższym terminem
Przepraszam że wyszło nieskładnie. Napiszę jeszcze raz:
Pani złożyła wniosek o becikowe z dochodami za 2019 rok. Jak się ma sytuacja z ustaleniem prawa i terminem wypłaty tego świadczenia w takim przypadku? Czy mogę wydać decyzję we wrześniu ale zaznaczyć że wypłata będzie dopiero w listopadzie????
Pani złożyła wniosek o becikowe z dochodami za 2019 rok. Jak się ma sytuacja z ustaleniem prawa i terminem wypłaty tego świadczenia w takim przypadku? Czy mogę wydać decyzję we wrześniu ale zaznaczyć że wypłata będzie dopiero w listopadzie????
-
- Referent
- Zajmuję się: ZR,FA,500+
- Kontakt:
Nie wiem jak inne ośrodki ale ja nie robię w ten sposób. Skoro teraz przyjęłam wniosek na becik to do końca października biorę dochody za rok 2018, a jak Pani życzy sobie dochody za rok 2019 to mówię jej że musi złożyć w takim razie w listopadzie dopiero. Okres świadczeniowy jest do końca października a becik to jednorazowe świadczenie. Ale może inni robią inaczej.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/ST
- Kontakt:
Również tak robię.Nowa34 pisze: 02 wrz 2020, 15:05 Nie wiem jak inne ośrodki ale ja nie robię w ten sposób. Skoro teraz przyjęłam wniosek na becik to do końca października biorę dochody za rok 2018, a jak Pani życzy sobie dochody za rok 2019 to mówię jej że musi złożyć w takim razie w listopadzie dopiero. Okres świadczeniowy jest do końca października a becik to jednorazowe świadczenie. Ale może inni robią inaczej.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Na chwilę obecną to bym Panią zobowiązała do dostarczenia dochodów za 2018 rok. Jak chce mieć liczone za 2019 to niech składa wniosek w listopadzie
Oprócz becikowe - ustalenie prawa z dłuższym terminem - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zawieszona DG - czy musi się rozliczyć?
utrata uzysku
duplikat wniosku o zasiłek pielegnacyjny
Decyzja zmieniająca dodatki WZÓR???
dodatek za urodzenie w zasiłku rodzinnym
utrata chorobowego, teraz zasiłek
utrata - uzysk 3 m-ce
spcjalny zasiłek opiekuńczy a hospicjum
Zmiana wnioskodawcy w trakcie okresu zasiłkowego
Utrata zasiłek macierzyński-uzysk zasiłek dla bezrobotnych
Za który m-c uzysk ?
Świadczenie rodzicielskie a zasiłek dla bezrobotnych
Czy stypendium PUP finansowane z UE to uzysk?
działają Wam ZUSy
dodatkowa umowa u tego samego pracodawcy
co robicie z wnioskami?