BECIKOWE W POLSCE, PRACA W CZECHACH - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 paź 2009, 20:54

2 lata temu ur. dziecko w POlsce, ponieważ pracuje w Czechach dostałam tam becikowe, w Polsce nam odmuwiono tłumaczxąc sie, ze dlatego poniewaz mąż był bezrobotny w Polsce, gdyby pracował, dostałabym również z Polski. Minęły 2 lata, moja znajoma była w takiej sytuacji i otrzymala becikowe z 2 krajów. Czy mogę się ubiegać po 2 latach o te pieniądze?
~Anna

Napisano: 21 paź 2009, 23:06

bezrobocie nie ma nic do becikowego! coś pomieszalas, a becikowe przsługuje tylko w jednym, kraju
~xxxx

Napisano: 21 paź 2009, 23:29

2 lata temu becikowe podlegało koordynacji i z opisanej przez ciebie sytuacji po prostu nie przysługiwał
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2009, 10:22

Po dwóch latach nie możesz się już ubiegać o becikowe ( do 1 roku) poza tym - jak nowa- ROPS i tak by sprawdził czy nie pobrałaś w Czechach
~OPSO

Napisano: 22 paź 2009, 12:35

Nic nie namieszałam, takie dostałam pismo - odmowa becikowego dlatego, ze mąż jest osobą bezrobotną. Znajoma pracowała w Czechach, jej mąż w Polsce, dostała 2 becikowe-to było także 2 lata temu.
~Anna

Napisano: 22 paź 2009, 12:45

radze tej znajomej się do tego nie przyznawac bo skoro pobrała w czechach to w Polsce bedzie zwracać- a wszyscy wyżej piszący mają rację a piszemy z różnych zakątków Polski
~OPSO

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x