Czy szanowni urzędnicy są już wystarczająco poinformowani i wyszkoleni w kwestii becikowego wypłacanego na podstawie zaświadczeń lekarskich???Ponieważ niedługo rodzę i chciałam uzyskać kompetentną odpowiedz na moje pytanie.Ponieważ po przeczytaniu kilku wpisów na tym forum to Wy wprowadzacie tylko chaos bo co kraj to obyczaj.Zaświadczenie jest honorowane z gabinetów prywatnych???Czy nie???Zdecydujcie sie!!!
szanowni urzędnicy nie muszą chcieć odpowiadać na tak impertynencko postawione pytanie.
po kompetentne odpowiedzi proszę się udać do Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, które wydaje niejasne rozporządzenia, a potem jes interpretuje w sposób dowolny.
Uderz w stół a nożyce sie odezwą.Ja nie wybieram sie z wnioskiem o becikowe do Ministerstwa lecz do szanownych urzedników a to jest wasza praca za którą dostajecie wynagrodzenie.Więc,niestety czasami trzeba się wysilić i posiąść odpowiednią wiedzę.Aby pózniej nie wprowadzać w błąd petentów. Czyli kompetentne odpowiedzi to nie Wasza specjalność.
Pani dołączy do wniosku zaświadczenie lekarskie. Urzędnik nie wie u jakiego lekarza pani pozostaje pod opieką, a zaświadczenie ma być właśnie od tego lekarza.
Droga Pani Kasiu! odpowiadajac na Pani pytanie szczerze to g... nas to obchodzi czy Pani bedzie miala zasw od prywatnego lekarza czy z nfz wazne jest to czy Pani pozostawala pod opieka medyczna nie pozniej niz od 10 tyg ciazy i bez nerwow bo to nie sluzy biednemu dziecku!
do też Kasia-i tu się Pani myli,to Pani się tak wydaje,że obojętnie od jakiego lekarza.Bo urzędnicy maja różne opinie na ten temat.Interpretują przepisy jak im się chce.I wcale nie jestem zdenerwowana.I dlaczego kobieto sądzisz,że moje dziecko jest biedne?Ja bym chciała żeby Pani tak mnie potraktowała w urzędzie.Oj,marzy mi się.Ale Wy jesteście odważni tu na forum.
kasia a może lekarz powinien wiedzieć czy może te zaświadczenie wypełnić czy nie? w końcu to jego działka. to on jest specjalistą w tej dziedzinie. dlaczego od nas wymaga się tak obszernej wiedzy? nie wystarczy że mamy tak skopaną ustawę?