Becikowe zaświadczenie od lekarza

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Pitero
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Becikowe zaświadczenie od lekarza

Post autor: Pitero »

Na zaświadczeniu lek. do becikowego i dod. z tyt. urodzenia pozostawała pod opieką lekarską od: "10 tyg. + dwa dni"... Co z tym fantem robić? Czepiać się? wezwaliśmy do wyjaśnienia póki co Panią.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Becikowe zaświadczenie od lekarza

Post autor: de Charette »

czepiać się jak najbardziej
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Post autor: Marcelino »

To zaświadczenie wystawiał chyba jakiś aptekarz a nie doktor. W zaświadczeniu jest mowa o tygodniach a nie dniach, albo niech się doktor zdecyduje czy to 10 czy 11 tydzień a jak nie to niech idzie do innego lub zaś wystawi położna co przychodzi do domu. Niby tacy geniusze że potrafią wskazać nawet dzień poczęcia a u mojej żony doktor "prawdopodobnie" walnął się z terminem porodu o cały miesiąc. Dziecko urodziło się niby w 8 miesiącu ciąży z wszelakimi oznakami dziecka urodzonego w okolicy 9 miesiąca. Inni lekarze co go widzieli twierdzili że to na pewno nie wcześniak.
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Pitero
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Pitero »

Zaświadczenie wystawiała akurat położna. NIe wiem skąd takie wyliczenia. Klientka oświadczyła, że nie wiedziała wcześniej, że jest w ciąży poza tym leczy się psychiatrycznie -może z tego powodu uznać za usprawiedliwione to spóźnienie czy "walnąć" odmowę?
Awatar użytkownika
wiedzma
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: wiedzma »

ja napisałabym odmowę i może niech się odwoła do sko ?
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

Pitero pisze:Zaświadczenie wystawiała akurat położna. NIe wiem skąd takie wyliczenia. Klientka oświadczyła, że nie wiedziała wcześniej, że jest w ciąży poza tym leczy się psychiatrycznie -może z tego powodu uznać za usprawiedliwione to spóźnienie czy "walnąć" odmowę?
Miałem kiedyś sytuację, że Pani miała zaświadczenie od 12 tygodnia, poszła moja odmowa. Pani napisała kilkustronicowe odwołanie tłumacząc się nieregularnymi miesiączkami, kserując wszelkie paragony od ginekologa i masę innych rzeczy ale SKO jednoznacznie podtrzymało moją decyzję mimo to.
wiedzma pisze:ja napisałabym odmowę i może niech się odwoła do sko ?
Nic to nie da.
karrina
Referent
Zajmuję się: ŚW,ŚR
Kontakt:

Post autor: karrina »

Zależy które SKO :lol: u mnie też kobitka miała 12 tydz., dałam odmowę, a SKO dało.... więc różnie to bywa :lol:
dan
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: dan »

u nas też SKO przyznało, kobieta napisała że nie była świadoma i wcześniej nie mogła iść do lekarza bo na wizytę trzeba czekać.
Awatar użytkownika
komosia
Referent
Zajmuję się: ŚR/ŚW
Kontakt:

Post autor: komosia »

Miałam identyczną sytuację, też na zaświadczeniu było "10 tyg. + 2 dni". Lekarz chyba kobitki nie lubił i specjalnie tak napisał, żeby jej pod górę zrobić ;) i zrobił, odmówiliśmy, odwołała się, ale SKO utrzymało w mocy. SKO Gdańsk
ODPOWIEDZ