Nienależnie pobrane i zwrot krok po kroku.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Nienależnie pobrane i zwrot krok po kroku.
Proszę podajcie jak powinno teraz właściwie wyglądać postępowanie jeżeli wyszło na jaw, że strona podjęła dodatkową pracę od maja 2016 r. do końca sierpnia 2016 r. a przez cały czas pobierała 500+. Sytuacja ta wyszła w sierpniu 2017 r. czyli jeszcze decyzja była w obiegu.
I czy ma zwrócić za lipiec i sierpień 2016 r. czy zwraca od lipca 2016 r. do lipca 2017 r. bo w sierpniu 2017 r. jej już nie wypłaciliśmy.
I czy ma zwrócić za lipiec i sierpień 2016 r. czy zwraca od lipca 2016 r. do lipca 2017 r. bo w sierpniu 2017 r. jej już nie wypłaciliśmy.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Re: Nienależnie pobrane i zwrot krok po kroku.
No gdzie tu problem? Jeśli otrzymała świadczenia za 07 i 08.2016 a przekraczała próg dochodowy to decyzja o NP za te miesiące po prostu.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Czyli tylko wszczęcie postępowania ( decyzja z kwietnia 2016 r) i decyzja zasądzająca zwrot za 2 miesiące.
Żadnych uchyleń decyzji nie robimy?
Żadnych uchyleń decyzji nie robimy?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
okres zas. się zakończył więc nie ma czego uchylać - rób wszczęcie i NP
Małopolska/OPS/Sygnity
-
- Praktykant
- Kontakt:
U mnie taka sytuacja była w sierpniu 2017 r. więc jeszcze wtedy okres zasiłkowy się nie skończył. Sprawa stara bo przeszło mi to przez sko.
My uchyliliśmy to od lipca 2016 r. i daliśmy do zwrotu od lipca 2016 do lipca 2017 co nawet UW potwierdził, że skoro nie zgłosiła na czas to zwrot za cały okres.
My uchyliliśmy to od lipca 2016 r. i daliśmy do zwrotu od lipca 2016 do lipca 2017 co nawet UW potwierdził, że skoro nie zgłosiła na czas to zwrot za cały okres.
-
- VIP
- Kontakt:
Nie masz już czego uchylać, bo decyzji niet, finito, adios san escobar. Wszczynasz postępowanie w sprawie nienależnie pobranych świadczeń, wydajesz decyzję o NP i tyle.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ok rozumię, że jeżeli decyzja jest już zakończona to wszczęcie - decyzja o np+zwrot za okres przekroczenia.
A jeżeli decyzja byłaby jeszcze nie zakończona ?? Upewnijcie mnie bo od dawna tak robiliśmy jak pisałem wcześniej, przechodziliśmy kontrole i było ok. a teraz sko stwierdziło, że jest to źle.
A jeżeli decyzja byłaby jeszcze nie zakończona ?? Upewnijcie mnie bo od dawna tak robiliśmy jak pisałem wcześniej, przechodziliśmy kontrole i było ok. a teraz sko stwierdziło, że jest to źle.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
ops1-ops1-ops1 pisze: nawet UW potwierdził, że skoro nie zgłosiła na czas to zwrot za cały okres.

śmiechłem

-
- VIP
- Kontakt:
czekj, czekj...jak ktoś przekroczył dochód za na przykład 2 miesiące to dawaliście NP za cały okres? Wot gieroje!ops1-ops1-ops1 pisze:Ok rozumię, że jeżeli decyzja jest już zakończona to wszczęcie - decyzja o np+zwrot za okres przekroczenia.

- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy ja dobrze Cię zrozumiałam. Praca od 05/2016- -8/2016 a Wy kazaliście zwracać świadczenie wypłacone aż do 2017roku?
Oprócz Nienależnie pobrane i zwrot krok po kroku. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Zmiana decyzji w jakim przypadku
opiekun prawny a samotne wychowanie
rops kordynacja unieważnienie
Świadczenie pielęgnacyjne wydane przez SKO - dot. zmiany wy
Zasiłek Pielęgn. w wieku 21 lat
świadczenie pielegnacyjne od kiedy???
zobowiązania alimentacyjne na rzecz dziecka-przekazy, a wyro
Budżecik - liczba średnioroczna.
Zasiłek stały a warunki przynzania.
świadczenie rodzicielskie dla pracownika młodocianego
świdczenie pielęgnacyjne brat na brata?
Aktualizacja oprogramowania Sygnity