BEZ ROZPOZNANIA
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ps
- Kontakt:
BEZ ROZPOZNANIA
Czy wysyłaliście i wysyłacie do wnioskodawców informacje o pozostawieniu wniosku bez rozpoznania (np. w sytuacji kilku wniosków z jednego adresu)?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/DW/ŹC/DE/DG
- Kontakt:
Re: BEZ ROZPOZNANIA
jak się nie zgłoszą do nas do 30 listopada, to będziemy wysyłać w grudniu bez rozpoznania
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
A dlaczego miliby sie zgłaszać? czy to nie do gminy nalezy rozpoznac ich wniosek zgodnie z aktualnie obowiazujaca ustawą?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: MOPR usamodzielnienia i placówki opiekuńczo-wychowawcze
- Kontakt:
Tak, u nas wysyłamy poleconym, bez potwierdzenia odbioru. Strona musi wiedzieć w jaki sposób została załatwiona sprawa. Miałam sytuację, w której wnioski z jednego adresu złożyli żona i mąż. W gospodarstwie domowym żony wszyscy, a mąż tylko z pełnoletnim synem. żona złożyła pierwsza i otrzymała informację o przyznaniu. Mąż - wniosek pozostawiony bez rozpoznania. Przyszedł mąż i oświadczył, że żona nie mieszka pod wskazanym adresem od ponad roku. Wezwałam żonę i wycofała wniosek. Umorzyłam postępowanie, przyznałam mężowi. Gdyby nie dostał informacji o pozostawieniu bez rozpoznania to by nie wiedział, że ktoś inny dostał na ten sam adres.
Oprócz BEZ ROZPOZNANIA - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Pomocy!!!! czy można dokonac zwrotu dodoatku?
Czy przyznajemy wszystkim tym co deklarację złożyli po raz pierwszy po 11 sierpnia
decyzja - pocztą czy emailem
zmiana pieca
Podejrzenie że nie mieszka
ksiądz probosz z innej gminy
Dochód z karty podatkowej
Dodatek osłonowy pobrany w innej gminie
Wzór decyzji odmownej- dopisany węgiel po 11 sierpnia - podzielcie się, plissss
pompa ciepła a teraz CO
Dodatek osłonowy- Co zrobić?
dodatek osłonowy - śmierć wnioskodawcy
zdążycie do 31.12.22r??
dodatek osłonowy - członek rodziny nie żyje