bezsuteczność egzekucji dłużnik za granicą. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 27 sie 2014, 14:41

kobieta do niosła mi informację z sądu okręgowego następującej treści.
Informacja
Niniejszym informuję, iż Pani Marzena Malec, złożyła w dniu 15 października 2008 r. wniosek do Sądu Okręgowego o wszczęcie egzekucji alimentów na rzecz:
córki od dłużnika zamieszkałego na terenie Włoch.
Komplet dokumentów w niniejszej sprawie został przesłany do organu przyjmującego na terenie Włoch.
Wobec braku możliwości udokumentowania urzędowego doręczenia dłużnikowi pism wszczynających postępowanie sądowe, sprawa została umorzona przez stronę włoską.

Taka informacja jest nie wystarczająca, prawda? musi być zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji na druku z rozporządzenia tak?
Dorota022

Napisano: 27 sie 2014, 14:59

nie:) ta informacja jak najbardziej wystarczy, zeby przyznac swiadczenia z fa
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 sie 2014, 23:30

Dłużnik za granicą - to jakim cudem komornik cokolwiek wystawi? Sąd jedynie może
EWELInn

Napisano: 28 sie 2014, 7:45

ja mam podobnie dłuznik za granicą a komornik wystawia zaświadczenia
mało tego ostatnio mi pisma pisał że dłuznik przebywa za granicą paranoja jakaś
asiak

Napisano: 28 sie 2014, 7:58

nam klientka takie pisemko jak Dorocie przyniosła w tamtym okresie zasiłkowym teraz nic już więcej nie ma... czy możemy na nim bazować i przyznać świadczenia czy musi znów z bieżąca datą dołączyć zaświadczenie z Sądu Okręgowego?
005

Napisano: 28 sie 2014, 9:05

Dorota022 pisze:kobieta do niosła mi informację z sądu okręgowego następującej treści.
Informacja
Niniejszym informuję, iż Pani Marzena Malec, złożyła w dniu 15 października 2008 r. wniosek do Sądu Okręgowego o wszczęcie egzekucji alimentów na rzecz:
córki od dłużnika zamieszkałego na terenie Włoch.
Komplet dokumentów w niniejszej sprawie został przesłany do organu przyjmującego na terenie Włoch.
Wobec braku możliwości udokumentowania urzędowego doręczenia dłużnikowi pism wszczynających postępowanie sądowe, sprawa została umorzona przez stronę włoską.

Taka informacja jest nie wystarczająca, prawda? musi być zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji na druku z rozporządzenia tak?
nie przyznałabym na podstawie tej informacji, jak miałam to miałam ,,zaświadczenie'' i wyraźnie było napisane, tak jak jest napisane w ustawie, brak podstawy prawnej bądz brak możliwości wskazania miejsca zamieszkania dłużnika , nie mówi się tu o umorzeniu postępowania przez inne państwo
pres

Napisano: 19 lis 2014, 12:28

czy można przyznać FA na podstawie informacji (jak wyżej)., którą klientka dostarczyła do poprzedniego okresu zasiłkowego czy musi donieść bieżące zaświadczenie?
005

Napisano: 19 lis 2014, 12:30

bieżące
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 lis 2014, 9:01

tylko, że ona nie zna aktualnego adresu dłużnika i twierdzi, że w sądzie nic już nie da rady złożyć... oświadczyła, mi że nie zna aktualnego adresu dłużnika, i że nie otrzymała żadnych kwot tytułem alimentów...
005

Napisano: 20 lis 2014, 10:49

sąd zamknął postępowanie i co dalej :(
005

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem