do Elmera - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 sie 2014, 9:25

Cały 2013 rok płaciłam fundusz alimentacyjny w wys. 450 zł. miesięcznie dzisiaj składa mi wniosek na nowy okres dołącza zaświadczenie od komornika o bezskuteczności plus o ściągalności w 2013r. i taka sytuacja , że prawie przez cały 2013rok dostawała pieniądze od komornika ogólnie ponad 2 tysiące sprawdziłam w systemie w tym samym czasie co komornik przekazywał jej pieniądze najpierw przekazywał nam na FAL w efekcie czego w tym czasie co ona dostawała u nas Fal był na 0,00 zł. nie płaciliśmy zaliczki - kolejność niby zachowana, tylko k.... tak chyba nie może byc co mam zrobić nienależnie pobrane czy co jak z tego wybrnąć by było dobrze, pisać do komornika czy w tym czasie co ona dostawała pieniądze egzekucja była skuteczna proszę podpowiedz mi coś
Karolina123

Napisano: 28 sie 2014, 10:50

może inni mieli taka sytuację
Karolina123

Napisano: 29 sie 2014, 12:39

?
Karolina123

Napisano: 29 sie 2014, 13:49

jesli po wplacie komornika fa bylo na zero i ona dostala alimenty od komornika,ktore nie powodowaly ,ze egzekucja stala sie skuteczna - to nie ma nienaleznie pobranego fa...komornik mial po zaspokojeniu naleznosci na fa przekazywac jej zalegle alimenty i jest ok..dopoki sa zalegle alimenty nie ma skutecznej egzekucji
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 sie 2014, 13:56

dziekuję! jestem po wizycie u radcy doszliśmy do tego samego wniosku
Karolina123

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny