bezumowne korzystanie z lokalu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 lip 2016, 13:39

Dzisiaj wpłynął wniosek do którego "zarządca" dołaczył zawiadomienie o zmianie opłat i mam tutaj w składnikach rubryczkę bezumowne korzystanie z lokalu..... czy komuś takiemu nalezy sie dm?
zuzaaa

Napisano: 22 lip 2016, 14:04

Nie. Musi mieć tytuł prawny do lokalu lub wyrok eksmisyjny, w którym wskazano, że będzie przyznany lokal socjalny.
Qlfon

Napisano: 26 lip 2016, 8:30

Nie. Musi mieć tytuł prawny do lokalu lub wyrok eksmisyjny, w którym wskazano, że będzie przyznany lokal socjalny.
niestety nie jest to do końca prawda
w powyższym przypadku należy poprosić zarządcę o bardziej szczegółowe wyjaśnienia a mianowicie zapytać:
1.kiedy została wypowiedziana umowa najmu ( najprawdopodobniej z powodu zadłużenia lokalu),
2. czy były już najemca zawarł z wynajmującym ugodę na spłatę zadłużenia ( co niejako będzie potwierdzało, że dłużnik nadal zamieszkuje w lokalu i spłaca zadłużenie.
3. czy dłużnik zamieszkuje w lokalu za zgodą wynajmującego ( jeżeli tak, tym samym wypełniona jest dyspozycja art. 674 Kodeksu cywilnego -tzw. milczące przedłużenie najmu
każdy taki przypadek powinien być rozpatrywany indywidualnie ( tzn. wyjaśniany z zarządcą , ponieważ niekażdorazowo fakt zawarcia ugody wiąże się z wyrażeniem zgody wynajmującego na zamieszkiwanie - zgoda wynajmującego jest tutaj kluczowa
reasumując jeżeli powyższe warunki zostały spełnione przyjmuje się ze wnioskodawca ma tytuł prawny do lokalu
brodafix

Napisano: 26 lip 2016, 22:08

Wlasnie tak sprawa wyglada ze na chwile obecna jest zadluzenie.Teraz umowy najmu nie ma ale placa na biezaco+splata zadluzenia i podobno jest ugadane z zarzadca ze ta umowa jednak bedzie.Musze dzwonic do zarzadcy i podpytac co i jak bo poki co mam wersje tylko jednej strony a zaintrygowalo mnie to bezumowne korzystanie z lokalu...No nic po urlopie bede dzialac ;)
zuzaaa

Napisano: 19 wrz 2016, 14:08

Wracam do mojej sprawy. Ma ktoś może wzór decyzji odmownej ze względu na brak tytułu prawnego.

Po wyjaśnieniach sprawa wygląda tak,że w chwili obecnej w sądzie toczy się sprawa o orzeczenie eksmisji i zapłatę długu.
zuzaaa

Napisano: 20 wrz 2016, 7:49

IVSA/G1 1035/12 - Wyrok WSA w Gliwicach
jajaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x