BIG Nowy
BIG Nowy
Przyszło mi pismo z KBIG z informacjią o indywidualnym kodzie do rejestracji. Czy wy już sie rejestrujecie? czy czekacie na lipiec?
I nie rozumiem zabardzo bo czytam na forum ze bedzie trzena wykazywac zobowiązania dł. do wszystkich biurach informacji gospodarczej, czyli ile ich bedzie? i skoro wczesniej byłam w BIG infomonitor to od lipca tam tez bede aktualizowac?
Wytłumaczy mi to kto????
I nie rozumiem zabardzo bo czytam na forum ze bedzie trzena wykazywac zobowiązania dł. do wszystkich biurach informacji gospodarczej, czyli ile ich bedzie? i skoro wczesniej byłam w BIG infomonitor to od lipca tam tez bede aktualizowac?
Wytłumaczy mi to kto????
Re: BIG Nowy
art. 11 pkt. 5 a ( dz u z 2015 poz 396 )
" przekazuje do biura informacje gospodarcze" ( nie ma - do biur )
" przekazuje do biura informacje gospodarcze" ( nie ma - do biur )
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ustawowy analfabeto, jest jeszcze art. 11 ust. 4 tej ustawy
"wierzyciel ten jest zobowiązany do przekazywania tych informacji wszystkim biurom znajdującym się w wykazie,
o którym mowa w art. 11a ust. 2, oraz nie ma obowiązku zawierania z tymi biurami umów o udostępnianie informacji
gospodarczych.”;
"wierzyciel ten jest zobowiązany do przekazywania tych informacji wszystkim biurom znajdującym się w wykazie,
o którym mowa w art. 11a ust. 2, oraz nie ma obowiązku zawierania z tymi biurami umów o udostępnianie informacji
gospodarczych.”;
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
Ludku a ty sie juz rejestrowałes czy czekamy na lipec? Ja mam zamiar zabrac sie tak w połowie lipca bo ide na urlop. Mam nadzieje ze nie bedzie za pózno.
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dostałem wczoraj pisemko z KBIG, chciałem sie zarejestrować, ale coś sknocili i w jedno pole nie moge nic wpisać.
Na razie mamy umowe z KRD, pozostałe biura (ERIF, InfoMonitor) jeszcze sie nie odezwały.
Na razie mamy umowe z KRD, pozostałe biura (ERIF, InfoMonitor) jeszcze sie nie odezwały.
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ludek my mamy BIG infomonitor z innych nic jeszcze nie przyszłoludek pisze:Dostałem wczoraj pisemko z KBIG, chciałem sie zarejestrować, ale coś sknocili i w jedno pole nie moge nic wpisać.
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Olać te całe BIG-i. Tyle z tego pożytku co kot napłakał.
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
Ludek, jak jest u Ciebie kto wprowadza do rejestru dłużników: pracownik urzędu czy GOPS, MOPS?
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wprowadza pracownik merytoryczny w GOPS zajmujący się dłuznikami (czyli ja)
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
Oprócz BIG Nowy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
nie wiem gdzie dłużnik
zajrzyjcie tu na minutkę
Pomóżcie
do Elmera
umorzenie zadłużenia
W SPRAWIE TYTUŁÓW
KPA jaki Dz.U. ?
dłużnik zwolnony z ZK
CZY NIP I REGON
gdzie maja pobierac FA, Elmerku pomóż
Elmer i inni prosze o radę!
odmowa wszczecia dochodzenia