Biuro Informacji Gospodarczej - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 sie 2014, 12:26

Czy ktoś oddaje do BIG zaległości za opłaty wynikające z ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej art 193 ust.8
wisnia
Praktykant
Od: 13 sie 2014, 12:20
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 10:45

powinno takie informacje przekazywać PCPR, bo jaka w ops-ach pojawia się zaległość ? przypisuje Ktoś w księgowości jakieś należności ? czyli te 10%,30% itd.od razu przy przelewach do PCPRu zgodnie z porozumieniami? OPSy nie wydają decyzji dłużnikom o należnych kwotach... Dane dłużników są w PCPR-ach, czy wystąpiliście z OPS-ów do PCPR-ów z zapytaniem o dłużników ? takie nasuwają mi się pytania, bo też to wałkowaliśmy... wpłynęła do nas(OPS), jak na razie tylko jedna wpłata z PCPR, a zaległości z tego tytułu nie podajemy do BIG, bo ich nie znamy...
maga

Napisano: 20 sie 2014, 14:28

Czy te sprawy są dla Wszystkich takie oczywiste ? nie ma żadnych wskazówek ? jakich dokonujecie operacji w księgowości zw. z rodzin. zastępczymi ? wypłacacie, naliczacie, a do BIG - może Ktoś jednak ?
maga

Napisano: 20 sie 2014, 16:30

Wszystkie informacje znajdziesz w umowie zawartej z PCPR, przynajmniej ja tak mam, Pani z PCPR nawet się pytała jakie konto wskazać gminy czy OPS , więc dałam nasze skoro też pokrywam wydatki , dochody z tego tytułu też w MOPS zaksięguję
Halszka

Napisano: 20 lut 2015, 10:19

W MOPS-ach w miastach na prawach powiatu występują takie należności i od 2012 roku zgłaszamy je do BIG-u.
reginka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x