ile Wam zajmuje ewid.księg.zadań rozdz.85212 - pilne - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 sie 2014, 20:38

Jest mi bardzo potrzebna informacja - ile czasu miesięcznie poświęcacie na pełną ewidencję księgową i związaną z tym sprawozdawczość / analizy itp. zadań z zakresu rozdz.85212., czyli f.aliment.,zas,rodz;dodatki do zas;świadczenia opiek;zas.piel;dodatki; zapomogi - cały rozdział 85212 (dochody i wydatki). Czy jest realne aby w gminie 18 tys.mieszkańców (ok.300 osób pobiera zas.rodz.i dodatki, a świadcz.z f.alimentacyjnego - 120 osób) obsługa księgowa (bez prowadzenia postępowań egzekucyjnych) zajmowała 1/2 etatu? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Daphne

Napisano: 15 sie 2014, 17:23

1/2 za dużo stanowczo. Nawał jest przy kwartale, ale w ciągu miesiąca pracy jako tako nie ma. ja mama 1/4 i lekko sobie radzę
elunia

Napisano: 17 sie 2014, 12:17

wszystko zależy jaki duży OPS ja zwrotów FA mam dziennie ok 10 przelewów + zwrot z decyzji z ROPS i zwroty z US także jest dużo pracy rozpisanie księgowe zwrotów według % .
jula2

Napisano: 20 sie 2014, 8:48

Dziękuję i proszę o wypowiedzi z innych ops-ów.
Daphne

Napisano: 20 sie 2014, 11:39

Mam całą księgowość, płace, ZUS, robię wszystkie przelewy, oprócz tego mam cały FA łącznie z egzekucją świadczeń no i oczywiście cała sprawozdawczość dotycząca OPS i FA.
Anka W.

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x