Błąd reguły 556 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 kwie 2014, 13:33

Witam. Czy ktoś miał w sprawozdaniu z CAS w ŚR za I kwartał błąd reguły 556 (przeciętna wysokość wypłaconego świadczenia musi spełniać warunek dla kwartału: II, III, IV). Błagam o pomoc. Wykazuje mi błąd w wierszu 2.5, 2.5.1, i 2.7 czyli w skrócie w kształceniu i rehabilitacji i sumie dojazdów i internatu. Wszystko przeliczone finansowo i cyfrowo przez kilka osób i się zgadza. Nie wiem co to jest?
memory

Napisano: 25 kwie 2014, 13:42

pomóżcie :(
memory

Napisano: 28 kwie 2014, 17:55

Ratunku mam to samo tylko w wychowawczym. Dzisiaj mi Pani cofnęła sprawozdanie i kazała to poprawić w trybie natychmiastowym. A ja mam wszystko pozliczane to co wypłaciłyśmy zgadza si finansowo i merytorycznie. Ręce mi opadają z tym casem :(
florentyna

Napisano: 28 kwie 2014, 19:57

sprawdzić: styczeń - liczba świadczeń razy kwota danego świadczenia, spojrzeć na sumę czy się zgadza i odpowiednio w lutym i marcu, pewnie za mało albo za dużo świadczeń
...

Napisano: 28 kwie 2014, 20:14

Dzięki za zainteresowanie. A jeśli mam w styczniu np. jednej babce wypłacone 200 zł wychowawczego to liczę jako jedno świadczenie, a potem wyrównuję jej w lutym i wypłacam 600 zł (dwa świadczenia). W konsekwencji mam 800 zł ale 3 świadczenia. Czy jakoś źle myślę, bo już zgłupiałam?
florentyna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x