Gdyby rolnik pozbył się gospodarstwa, przestałby byc rolnikiem, a własnie rolników dotyczą nowe regulacje. Nadinterpretujesz.iwcia.... pisze:Wg nowych przepisów rolnik musi pozbyć się gospodarstwa aby móc nadal pobierać świadczenie na niepełnosprawnego członka rodziny. Jeśli nie zrezygnuje z rolnictwa a złoży wniosek o wypłatę zaległości to należy wypłacić????
Myślę że tobie ,,wwo" przyda się taka wizyta, wybacz iż nie dobieram wyrafinowanych słów do tak wymagającego odbiorcy jak tywwo pisze:Gdzie w ustawie jest zapis o konieczności pozbycia się gospodarstwa przez rolnika ? Proponuję sprawdzić w słowniku co oznacza " pozbycie się - wyzbycie ", jak również co oznacza" prowadzenie - zaprzestanie prowadzenia" ? I odpowiedz sobie na pytanie czy widzisz jakieś różnice, jeżeli nie , to może czas udać się do specjalisty.
no ja sie nie dziwie wwo:) jednak "rolnik musi sie pozbyc" a "rolnik zaprzestal prowadzenia gospodarstwa i pracy w nim" to jednak roznica, ktorej nie da sie wytlumaczyc dobieraniem badz nie wyrafinowanych slowiwcia.... pisze:Myślę że tobie ,,wwo" przyda się taka wizyta, wybacz iż nie dobieram wyrafinowanych słów do tak wymagającego odbiorcy jak tywwo pisze:Gdzie w ustawie jest zapis o konieczności pozbycia się gospodarstwa przez rolnika ? Proponuję sprawdzić w słowniku co oznacza " pozbycie się - wyzbycie ", jak również co oznacza" prowadzenie - zaprzestanie prowadzenia" ? I odpowiedz sobie na pytanie czy widzisz jakieś różnice, jeżeli nie , to może czas udać się do specjalisty.dowartościowanie się w taki sposób nie uczyni cię szczęśliwszym. Pozdrawiam
Może jeszcze ktoś oprócz Pana/Pani wielce urażonej nietrafionym słownictwem encyklopedycznym mógłby się wypowiedzieć .....
no w imie tego: Art. 3.Kati@ pisze:Moim zdaniem zasiłek dla opiekuna dot. zwrotu praw nabytych czyli Ci rolnicy co mają decyzję wygaszoną prawnie to w imię czego mają być tych praw ponownie pozbawionych,