co z ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 25 kwie 2014, 12:52

Witam , co w przypadku gdy syn przestał opiekować się matką i pracował na "czarno" a matce pomagali znajomi, sąsiedzi a zresztą poza tym , ze ma I grupę jest w miarę sprawna , czy takim też wyrównamy? Jesli tak to ja się wypisuję z tego kraju ?
Magda1179

Napisano: 25 kwie 2014, 12:55

a co miał nie pracować i umrzeć z głodu!! w tym kraju nic nie jest ok!! powinnaś pomagać każdemu jak się należy!!
pp123

Napisano: 25 kwie 2014, 12:57

pomagać ale nie rozdawać pieniądze za nic , to chyba różnica
Magda1179

Napisano: 25 kwie 2014, 13:01

Magda ja takim osobom nie wyrównam jak wiem , ze pracowałna czarno albo nie sprawowali opieki jak napisze oświadczenie i skłamie prokuratura. Jak sama mówisz nie ma co rozdawać pieniedzy
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 13:03

Dorcia 82 a jak udowodnisz tą pracę , pracodawca się wyprze i wszyscy wkoło pewnie też ale powiedz sama czy to nie jest chore?
Gość

Napisano: 25 kwie 2014, 13:19

Jest chore ale zanim złożą oświadczenie odpowiednio ich poucze o odpowiedzialności karnej i o tym ,że złożę wniosek do prokuratury jak falszywie napisza oświadzcenie . Ja znam teren i ludzi wiec wiem czy sprawowali opiekę czy nie .
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2014, 14:39

Dorcia82 pisze:Jest chore ale zanim złożą oświadczenie odpowiednio ich poucze o odpowiedzialności karnej i o tym ,że złożę wniosek do prokuratury jak falszywie napisza oświadzcenie . Ja znam teren i ludzi wiec wiem czy sprawowali opiekę czy nie .
nie będziesz się bała chodzić wieczorami /żart/
Kati@

Napisano: 25 kwie 2014, 20:30

Święte słowa Kati. Ja bym się bała chodzić wieczorami gdy bym komuś zalazła tak za skórę. Po co kablować na kogoś możesz jedynie tym ciepłym gestem milczenia uszczęśliwić kogoś gdy dostanie rekompensatę. A Państwo? No cóż zawsze kradło ale akurat ten sposób nie jest tak bolesny jak złodziejstwo rządu i innych grubych ryb. A tu zawsze życie biednego kopie jak dorobi się czegoś małego a jak Tusk i innee grube ryby kradną miliony to ok jest!!
amanda22

Napisano: 26 kwie 2014, 5:27

czytam i zastanawiam sie nad jednym w okresie po 1 lipca NIE BYLO ZAKAZU PRACY to raz nikt nie przypuszczal ze bedzie opcja wrocenia praw nabytych , juz w trakcie debaty nad projektem padlo to stwierdzenie dwa w ustawie jest jasno okreslone komu sie nie nalezy jak bylo pobierane SZO lub SP lub jak inna osoba takie swiadczenia pobierala na dana osobe wymagajaca opieki . to ze panstwo zostawilo opiekunow z reka w nocniku i musieli kombinowac zeby przezyc to nie jest podstawa do zabrania zwrotu jezeli nikt w tym czasie nie korzystal z swiadczen .
obserwator z boku tego co sie dzieje - pozdrawiam
gosc

Napisano: 26 kwie 2014, 10:28

Jak opiekunowie stracili świadczenie czyli te parę złotych mieisęcznie, które premier lekarz i inne grube ryby wydają na waciki to ludzie i pracownicy z mopsu byli zadowoleni że biednemu wiatr w oczy a gdy mają przywrócić to jest wielka zazdrość i pretensje. Ogarnijcie sie bezwstydni ludzie zazdrościcie tego zmieniania pampersów starszym ludziom czy życia jak w więzeniu z niepełnosprawną osobą za którą we własnym domu chodzisz krok w krok żeby ci nie spaliła domu. Taka zawziętość i zazdrość mnie denewuje.
amanda22

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x