błąd w sprawozdaniu
Re: błąd w sprawozdaniu
A ta informacja ze tu ma byc wpisana dotacja to skad? Ktos z ministerstwa powiedział?
Dlatego napisałam by podejść do księgowej, on podaje kwoty z której faktycznie się rozliczyła. Czyli skoro było u niektórych przyznanie dotacji w np wysokości 300 zł, a wykorzystała 250 zł to właśnie tą kwotę poda, tych 250 zł i taką nalezy wpisać. Czyli innymi słowy jest to taka kwota jak w poprzednim sprawozdaniu - faktycznie poniesione koszty, z których ona się rozliczyła. Z reguły mają obowiązek właśnie do 30 czerwca się rozliczać stad zawsze się mnie pyta ile osób zgłosiło się itd. Dałam jej przecież sprawozdanie do ręki i czytała nazwę kolumny i właśnie tak mi tłumaczyła.
(Wykorzystane środki z dotacji / środki przekazane na dochody budżetu państwa, w związku z realizacją zadania wynikającego z ustawy * )
(Wykorzystane środki z dotacji / środki przekazane na dochody budżetu państwa, w związku z realizacją zadania wynikającego z ustawy * )
Nie ma możliwości wpisać w tabeli nr2 w poz.1 -liczba przyznanych KDR z tego: -wszystkich KDR (tj. niedostarczonych, niewydanych) jak pisaliście wcześniej, gdyż to okno nie można modyfikować, można tylko wpisać w poz. 1.1. wydane KDR (też uważam, że to jest błędne bo poz1. przyznanych KDR: oznacza zarówno te zamówione i niedostarczone jak i nie odebrane). Ale co zrobić jak nic nie można zrobić;)
Wpisujesz w wierszach 1.1, 1.2 itd a wierszu 1 policzy Ci z automatu
no tak wpisujesz w wierszach 1.1. i 1.2. i wylicza się wiersz 1. ale wiersz 1. to KDR przyznane, a przyznane to też te które są jeszcze nie wydane albo niedostarczone do gminy -ale tych KDR nie ma już gdzie wykazać.
Jak nie ma w wierszu 1.6 .Wykaż we wszystkich wierszach 1.1,1.2,1.3,1.4,1.5,1.6 a w wierszu 1 policzy samo
Proszę mi powiedzieć, gdzie w tab.1 powinnam zamieścić 1 kartę, którą wydałam Pani z błędem w nazwisku z mojej winy? anulowałam tę z literówką i zamówiłam nową.
Nie ma w tab 1 miejsca na takie karty. W tabeli 2 owszem. w pierwszej sa tylko wnioski wiersz 1.6 - liczba wniosków o korektę błędnie wprowadzonych danych ale tam sie nie wpisujeanulowanych tylko np. jesli osoba pomyliła się w swoich danych składają wniosek, powinna potem złozyć drugi z danymi poprawnymi.(tęz mnie to zatanowiło więc przedwoniłam do ministerstewa i tak mi powiedzieli.
Dziękuję,
a jeszcze zapytam, tak dla pewności - koszt wydania przedłużenia to 2,68?
więc jeśli wydałam 1 przedłużenie w tym okresie sprawozdawczym wpisuje 1 kartę w tab. 1 pkt. 1.5 i koszt 2,68?
a jeszcze zapytam, tak dla pewności - koszt wydania przedłużenia to 2,68?
więc jeśli wydałam 1 przedłużenie w tym okresie sprawozdawczym wpisuje 1 kartę w tab. 1 pkt. 1.5 i koszt 2,68?
Oprócz błąd w sprawozdaniu - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Pomocy........proszę pilne
25 lat w sierpniu i wniosek dzisiaj
raport koszty
HEJOŁ
Pilne
poplątane
sprawozdanie KRD - gdzie szukać?
sprawozdanie to drugie samorządowy program
przedłużenie karty
pytanko
przeterminowana karta