Błagam o pomoc!!!!!! - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 16 kwie 2011, 17:39

Witam zamieszczam to ogłoszenie w nadziei że znajdą się ludzie dobrego serca którzy będą w stanie mi pomóc.Dwa lata temu zmarł ojciec po długotrwałej chorobie nowotworowj,prze cały okres choroby był w stanie wegetatynym-przykuty do łóżka.Matka choruje na grużlice i astmę oskrzelową i utrzymuje się z zasiłku stałego z mopsu jest to kwota 420zł.Siostra ma lat 20 i od urodzenia jest nie pałnosprawna,choruje na zwichnięcie stawu biodrowego-lewego,cókrzyce i wiele innych chorób.Potrzebuje bezustanej opieki osoby drugiej,ma pierwszą grupe inwalidzką i z tego tytułu otrzymuje rente socjalna 520 zł.Ja mam 25 lat i opiekuje się chorą matką i siostrą,podejmuje wszystkich dorywczych prac aby wzbogacić budżet domowy,ale to nie wystarcza.Proszę o pomoc pierwszy raz w życiu bo nie wiem jak związać koniec z końcem,każda złotówka jest na wage złota.Siostra potrzebuje obuwai ortopedycznego które kosztuje 2 tys zł a mnie nie stać na jego zakup,mam i siostry leki mięsięcznie kosztują ok 650 zł.Więc ja sami państwo widzicie na jedzenie zostaje nie wiele.Brak na opłacenie podstawowych rachunków i na kupno żywności,o odzieży i środkach czystości już nie wspomne,brakuj także na zakup opału.W domu brak dosłownie wszystkiego,więc jeżeli ktoś będzie mugł pomu to będe ogromnie wdzięczna.JEstem zagubiona w tym wszystkim i trace nadzieje.
Tracąca nadzieje :(
[email protected]
~mallla22

Napisano: 16 kwie 2011, 17:53

Zwróc się do ośrodka pomocy spolecznej w Twoim miejscu zamieszkania o zasilek jednorazowy, napisz o zasilek celowy dochód na osobę nie może przekroczyc przy celowym 351 zł netto, napisz o dodatek mieszkaniowy, bo przy zasilku okresowym dochód na osobe nie moze przekroczyc 351zł. Zglos sie do Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie oni też pomagają. Ponadto do PCK, Caritasu o pomoc, sa stowarzyszenia dla niepelnosprawnych oni pomagaja finansowo na leki.
~Jwona

Napisano: 16 kwie 2011, 18:45

Sory brutto na osobe,zakrecilam sie.
~Jwona

Napisano: 16 kwie 2011, 18:52

Sory 520 na osobe brutto zasilek celowy,przy okresowym i rodzinnym nie morze przekroczyc na osobe 351.
~Jwona

Napisano: 16 kwie 2011, 23:52

Rzeczywiście Iwona zakręciłąś się. Popracuj nad ortografią.
~x

Napisano: 17 kwie 2011, 0:23

up..ierdliwa zołza
~Jwona

Napisano: 17 kwie 2011, 0:34

ubiegaj się o świadczenie pielęgnacyjne, idź do swojego MOPSu, wszystko Co powiedzą, Jwona namieszał i to zdrowo
~<><>

Napisano: 17 kwie 2011, 0:42

Szkoda ci ze niemoja dzialka a znam sie ja nie takie pisemka pisze jak to nazwalas chciala bys taki muzdek miec jak ja zazdrosna jestes czy co napisz i od siebie masz takie prawo.
~Jwona

Napisano: 17 kwie 2011, 0:49

Jak moze ubiegac sie o zas.pielegnacyjny a gdzie ma orzeczenie o stopniu znacznym,baranie kobieta jasno i wyraznie pisze ze ma orzeczenie o stoniu umiarkowanym.
~Jwona

Napisano: 17 kwie 2011, 0:51

czarna ospa
~u.pier.dliwa zołza

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x