Baruje się od jakiegoś czasu z sytuacja np za 14/15 i 15/16 zr.
Jak powinna dokladnie wyglądać cała procedura np. Koleżanka na szkoleniu mało co sie dowiedziała a mam terminy!
Jak powinna wyglądać cala procedura uchylenia , żądania zwrotu i rozłożenia na raty , moja pierwsza taka sytuacja z ratami.

Uchylam dec . i czy czekacie 14 dni aż sie uprawomocni i dopiero żądacie zwrotu? Czy wystawiacie wszystko w jednym dniu? Na jaki dzień liczycie odsetki. Sytuacja jest taka; Pani oświadcza nam w czerwcu że podjęla zatrudnienie od stycznia 2015 roku , wyszło przy 500 ma do zwrotu dużo kasy, otrzymuje alimenty z fa , ale nalega na rozłożenie na raty.Mało tego napisała mi tak w oświadczeniu, Co robić . uchylam decyzję ( czy musi być uchylona w tym samym dniu? jak złozone jest oświadczenie) czy może byc później?.
Oświadczenie z 10 czerwca uchylenie z 21, kiedy żadanie zwrotu (wydanie decyzji) też mże być z 21 ? Na jaki dzień odsetki jeżeli pani deklaruje spłate ale 150 zł miesięcznie. Jak to ugryżć w Sygnity, czy mogę rozkładac na raty, az do przyszłego roku ? Kompletnie nie wiem jak to zrobić, ani góra ani ośrodki do których dzwonie nie mieli rozłożenia na raty, który okres jako pierwszy ruszać.
Proszę poradzcie, może jakieś wzory , nie mam pomysłów i nie daje sobie z tym rady , nie daje mi to spokoju, terminy!!