BŁAGAM POMOCY!!!!!!!
BŁAGAM POMOCY!!!!!!!
Proszę pomóżcie - mam Pana który po śmierci żony ma prawo do renty rodzinnej w kwocie 390 zł gdyż reszta renty przechodzi na pozostałe dzieci zmarłej małżonki (małżeństwo od wielu lat nie mieszkali razem i ona z drugiego nieformalnego związku miała dzieci). Ten Pan ma znaczny stopień niepełnosprawności i pobierał do teraz zasiłek stały + zasiłek pielęgnacyjny. Czy w takim przypadku powinnam wypłacić panu zasiłek stały pomniejszony o rentę rodzinną? W ustawie o pomocy społecznej art. 37 pkt 4 wspomniane jest o rencie socjalnej, że wówczas zasiłek stały się nie należy ale o rencie rodzinnej nic nie pisze. Proszę pomóżcie jak to zrobić?
Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!
napisz e-mail o takiej treści do Ministerstwa rodziny pracy i polityki społecznej przyślą ci odpowiedź ja też pisałam w różnych wątpliwościach i otrzymywałam odpowiedź termin sprawy panu można przedłużyć zgodnie z kpa
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!
ustawodawca nie pomyslał, że ludzie mogą miec tak niskie emerytury/renty jak mają. Róznicę wypłacamy
Oprócz BŁAGAM POMOCY!!!!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
hipoteka a umieszczenie w DPS
Kurator dla dzieci w sądzie
składka zdrowotna pomocy!
pracownicy socjalni maja klapki na oczach
zaświadczenie ze skarbówki
zas okresowy pomocy
decyzja dps
pytanie
wynagrodzenie za wywiady do szo itp
zgubiona decyzja z ops
PAI
informować kuratora?
ubez. 90 dni osoba zmarłą gdzie wywiad???
zasiłek stały
osoba nie podejmuje świadczeń
dotyczy FEAD