błędna decyzja od wojewody, co robicie? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 20 kwie 2018, 13:17

Witam wszystkich,

mam pewien mały problem. Wojewoda przysłał mi decyzję przyznającą zasiłki z dodatkami na dzieci pewnej kobiety, ale jest to ewidentnie błędna decyzja, jakby nie analizowali wniosku lub nie znali ustawy. Przyznali zasiłek dla pełnoletniego ucznia ale po ukończeniu już 21. r.ż. , to samo z dojazdem czy dodatkiem z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego. Ja u siebie decyzję wprowadziłam prawidłowo, ale chyba muszę "poprosić" Wojewodę o poprawną wersję tej poprzedniej decyzji....Powoływać się na coś? to ma być zwykła prośba czy może jakiś wniosek??
poradźcie proszę
celestynka
Stażysta
Od: 15 kwie 2014, 8:06
Zajmuję się: ŚR/DS/

Napisano: 20 kwie 2018, 14:22

Jeśli jesteś pewna, że decyzja jest błędna, dzwoń do wojewody. Bo nie będziesz chyba pisać skargi na własnego "szefa" :D
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2018, 14:32

nieeee, nieee, gdzie tam skargę pisać ??? ani mi się śni:) miałam na myśli takie pisemne wystąpienie raczej o poprawną decyzję. no to chyba grzecznie wystąpię:) dla świętego spokoju:) i wcale nie mam dużo wolnego czasu :lol:
celestynka
Stażysta
Od: 15 kwie 2014, 8:06
Zajmuję się: ŚR/DS/

Napisano: 20 kwie 2018, 14:40

Dzwoń, a oni z urzędu uruchomią postępowanie w sprawie stwierdzenia nieważności.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem