Drugi dzień składania a ja już mam chyba z 6 wniosków gdzie w bankach ludzie mają adres zameldowania czyli mojej gminy a mieszkają gdzie indziej i całkowicie gdzie indziej pobierają świadczenia a system kieruje je do nas.
Co robicie w takim przypadku???
Ja dzwoniłam i tłumaczyłam o co chodzi, osoba wysyłała mi na maila prośbę o nierozpatrywanie wniosku z powodu skierowania do błędnego organu, zamykałam wniosek i tyle ale nie wiem czy dobrze robię.
Dajcie znać jak to jest u Was??
błędne kierowanie wniosków elekt.
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Re: błędne kierowanie wniosków elekt.
ja przekierowuje do właściwej gminy , nie zamykam
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW KDR
- Kontakt:
Czy wniosek przekierowuje od razu jak wpływa? nie importuje go do systemu prawda? I jeszcze jedno pytanie, w rozmowie telefonicznej z klientem ktorego wnisek wpłynął do nas mylnie, musze się dopytać o adres instytucji właściwej? Pierwszy raz to robie i nie wiem jakie są kroki w tej sprawie a nie chce popełnić błędu. Dodam że pracuje w Top Teamie. Serdecznie pozdrawiam
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Niezależnie od programu obowiązuje Was/nas KPA.
Wniosek w mojej ocenie, ale to już nie wynika z kpa, powinien być zaczytany do systemu a następnie załatwiony bez kwalifikacji i przekazany zgodnie z właściwością. W ten sposób liczba wniosków w empatii jest równia liczbie wniosków w systemie dziedzinowym i można mieć pewność, ze 100 % wniosków jest załtwionych.Art. 65. § 1. Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, zawiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie. Zawiadomienie o przekazaniu powinno zawierać uzasadnienie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz błędne kierowanie wniosków elekt. - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Anglia / Czy wysyłacie już wnioski do koordynacji?
ustawienie wysyłąnia powiadomień email
Była koordynacja, w nowym wniosku ponoć jej nie ma.
BŁĘDNY OKRES ZASIŁKOWY 2019/2021 ZAMIAST 2021/2022
wersja powiadomień email
WERYFIKACJA PODPISU ELEKTRONICZNEGO
500+ dla Ukrainki
dwoje dzieci, dwa wnioski
Zbieracie wyroki czy nie
Wyrok o rozwodzie-dziecko przy matce.
COVID
przekazanie akt sprawy 500+ zgodnie ze zmianą miejsca zamieszkania - wzór pisma
błędny okres zasiłkowy
e-mail modyfikacja treści powiadomienia
wniosek wczytany, ale nie widać go we wszystkich wnioskach