dwoje dzieci, dwa wnioski
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
dwoje dzieci, dwa wnioski
Wnioskodawca złożył dwa wnioski na każde z dzieci oddzielnie tego samego dnia, czy coś robicie w takim przypadku czy wydacie poprostu dwie informacje?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dwoje dzieci, dwa wnioski
Dwa wnioski więc analogicznie dwie informacje.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
A jeśli zachodzi koordynacja to też uważacie aby dwa oddzielne wnioski wysłać do UW? Czy należy zawiadomić stronę aby złożyła jeszcze raz i wpisała dwoje dzieci na jednym wniosku?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/KDR
- Kontakt:
podpinam się pod pytanie. Wnioskodawca złożył dwa wnioski na każde z dzieci oddzielnie. Jedno dziecko ojciec za granicą, drugie dziecko z innym ojcem (ojciec w Polsce). Czy obydwa wnioski wysyłacie do UW?
- kama_211
- Stażysta
- Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
- Kontakt:
Wysłałabym obydwa. Połączą pewnie w jedną sprawę (albo i nie). Łatwiej dla UW jak wezwiesz stronę i tamte wnioski wycofa, napisze na jednymMonia2020 pisze: 17 lut 2021, 22:56 A jeśli zachodzi koordynacja to też uważacie aby dwa oddzielne wnioski wysłać do UW? Czy należy zawiadomić stronę aby złożyła jeszcze raz i wpisała dwoje dzieci na jednym wniosku?

Sth like this

- kama_211
- Stażysta
- Zajmuję się: To i dużo, dużo więcej ...
- Kontakt:
Tu wysłałabym tylko ten jeden wniosek, w którym ojciec za granicą.malawi pisze: 18 lut 2021, 10:54 podpinam się pod pytanie. Wnioskodawca złożył dwa wnioski na każde z dzieci oddzielnie. Jedno dziecko ojciec za granicą, drugie dziecko z innym ojcem (ojciec w Polsce). Czy obydwa wnioski wysyłacie do UW?
Tamten z rodzicami w Polsce nie ma podstaw do wysłania. Tak myślę, choć sama nie miałam takiej sytuacji i nie chciałabym wprowadzić w błąd.
Sth like this

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/KDR
- Kontakt:
UW odpowiedział mi, że wysyłam tylko wniosek z ojcem dziecka za granicą.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ja bym wysłała oba. W niektórych krajach można pobierać na dzieci byłego małżonka
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/Płatnik
- Kontakt:
Jeden wniosek do UW w celu sprawdzenia czy nie zachodzi koordynacja a drugi normalnie rozpatrujesz jeśli oboje rodzice tego dziecka są w Polsce. Jak ktoś wyśle oba do UW to na ten drugi napiszą że nie ma podstaw do ustalania koordynacji i przez to wszyscy będziemy mieć więcej papierkowej roboty a petenci później dostaną kasę która im się należy. Jak macie wątpliwości to można wysłać zapytanie do UW i oni wam wszystko jasno odpiszą lub zadzwonić bo przez telefon też udzielają takich informacji od ręki. 

Oprócz dwoje dzieci, dwa wnioski - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
wniosek na stary okres - wypłacany w innej gminie
Anglia / Czy wysyłacie już wnioski do koordynacji?
ustawienie wysyłąnia powiadomień email
Była koordynacja, w nowym wniosku ponoć jej nie ma.
BŁĘDNY OKRES ZASIŁKOWY 2019/2021 ZAMIAST 2021/2022
wersja powiadomień email
WERYFIKACJA PODPISU ELEKTRONICZNEGO
500+ dla Ukrainki
błędne kierowanie wniosków elekt.
Zbieracie wyroki czy nie
Wyrok o rozwodzie-dziecko przy matce.
COVID
przekazanie akt sprawy 500+ zgodnie ze zmianą miejsca zamieszkania - wzór pisma
błędny okres zasiłkowy
e-mail modyfikacja treści powiadomienia
wniosek wczytany, ale nie widać go we wszystkich wnioskach