COVID
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pomocą społeczną
- Kontakt:
COVID
Przedłużyłem świadczenie obcokrajowcowi na mocy przepisów COVID, bo skończyła mu się ważność karty pobytu. Osoba ta nie ma jeszcze karty pobytu i nie wiadomo kiedy będzie, a świadczenie przyznane do 31 maja 2021 r. Czy teraz taka osoba musi złożyć nowy wniosek z tą "starą kartą:, której ważność została przedłużona i przyznaję mu czy mogę mu z urzędu znowu przyznać i przedłużyć bez wniosku? Jak u was robicie? Proszę o pomoc. Bo ludzie dzwonią i pytają co mają robić...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: COVID
Hej a masz może wzór decyzji bądź pisma na jakiej podstawie przedłużyłeś świadczenia?? Pani z Ukrainy przyszła do mnie dziś z informacją, że czeka na nową kartę pobytu a ostatnie świadczenia wypłaciłam jej we wrześniu 2020 r.
Wiem że mam jej wyrównać ale nie wiem czy z urzędu czy wydać decyzję zmieniającą?
Wiem że mam jej wyrównać ale nie wiem czy z urzędu czy wydać decyzję zmieniającą?
-
- Referent
- Zajmuję się: PS SR
- Kontakt:
Przedłużacie prawo do świadczenia i wysyłacie kolejną informacją czy pismo? Czy cudzoziemiec przedstawia wam dodatkowo jakieś dokumenty, np. potwierdzenie że złożył dokumenty w sprawie wydania kolejnej karty pobytu u Wojewody czy nie musi? Czy ja też mogę poprosić o wzór.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
Jestem nowym pracownikiem, niedawno zaczęłam prace a pojawił się Pan z Ukrainy.Proszę o wysłanie wzoru na podstawie którego zostało przedłużone świadczenie. Ma być to decyzja czy informacja?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
już zamieszczałam
przedluzenie-karty-pobytu-covid-207290169
przedluzenie-karty-pobytu-covid-207290169
Oprócz COVID - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
BŁĘDNY OKRES ZASIŁKOWY 2019/2021 ZAMIAST 2021/2022
wersja powiadomień email
WERYFIKACJA PODPISU ELEKTRONICZNEGO
500+ dla Ukrainki
dwoje dzieci, dwa wnioski
błędne kierowanie wniosków elekt.
Zbieracie wyroki czy nie
Wyrok o rozwodzie-dziecko przy matce.
przekazanie akt sprawy 500+ zgodnie ze zmianą miejsca zamieszkania - wzór pisma
błędny okres zasiłkowy
e-mail modyfikacja treści powiadomienia
wniosek wczytany, ale nie widać go we wszystkich wnioskach
numer informacji
aktualnjy wzór informacji
Czy możecie wczytać wnioski na nowy okres
jak prawidłowo postapić- sprawa bardzo pilna?