błędnie wpisane nazwisko w KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 sty 2018, 21:24

Witam mam problem zrobiłam literowy błąd wprowadzając kdr karta już została wyprodukowana i wysłana do naszego mopsu zauważyłam to przy wprowadzaniu koperty jak to teraz załatwić
mopssr
Praktykant
Od: 17 sty 2018, 21:11
Zajmuję się: ŚW,FA ŚR

Napisano: 18 sty 2018, 9:31

Kartę z błędnie wprowadzonym nazwiskiem należy anulować z podaniem powodu "Błąd urzędnika" lub "Błąd wnioskodawcy" w zależności od tego kto popełnił pomyłkę. Taką anulowaną kartę należy znaleźć w zakładce "Zarządzanie kartami", zaznaczyć i wybrać przycisk "Zamów ponownie". Pojawi się pytanie o zmianę danych na karcie i wtedy trzeba odpowiedzieć "Tak" i poprawić ten błąd przed nowym zamówieniem zamówieniem.

Nie wiem w jakim statusie jest Pani karta. Jeśli jeszcze nie odebrała Pani koperty to przy odbiorze można po prawej wybrać, że karta przyszła ze złymi danymi i od razu ją anulować z powodu błędu urzędnika. Jeżeli już Pani kartę odebrała to w zakładce "Zarządzanie kartami" jest przycisk "Anuluj kartę".
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 18 sty 2018, 21:18

bardzo dziękuję za pomoc :)
mopssr
Praktykant
Od: 17 sty 2018, 21:11
Zajmuję się: ŚW,FA ŚR

Napisano: 19 sty 2018, 12:43

Czy ktoś ponosi jakieś opłąty ? jesli wystąpił taki bład ?
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Napisano: 18 sty 2019, 14:04

Podczas wnioskowania o kartę elektroniczną dla dziecka zauważono błąd, brak drugiego imienia dziecka. Anulowano kartę z winy urzędnika i zamówiono kartę z poprawnymi danymi. Wnioskodawca został poinformowany telefonicznie i wyraził zgodę. Jednak czy kartę należy zabrać lub unieważnić odcinając jej róg? I czy w związku z anulacją należy wydać decyzję/informację wnioskodawcy czy wystarczy tylko notatka w aktach? Proszę o pomoc
Catherine
Stażysta
Od: 02 sie 2016, 10:33
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x