karta plastikowa przeterminowana a nowy wniosek o kartę elek - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 sty 2018, 15:52

Mam taka sytuację:
Dziecko miało kartę ważną do końca września 2017. Wczoraj ojciec złożył wniosek elektronicznie o dodatkowe formy karty (czyli elektroniczne) dla wszystkich. Wydaje mi się ,że w tym przypadku chyba żle wypełnił wniosek, bo przeciez dziecko ma przeterminowana kartę to jak może dla niej wnioskowac o dodatkowa formę? Co w tej sytuacji zrobić? To jest wniosek elektorniczny, nie mogę porposic rodzica, żeby skorygował zaznaczenie, bo przeciez się nie da... pomocy.
moniqe89
Stażysta
Od: 04 sty 2018, 15:35
Zajmuję się: KDR

Napisano: 16 sty 2018, 17:59

Dla dziecka, które ma nieważną kartę tradycyjną powinna zostać wydana decyzja odmowna. Dla reszty członków rodziny można przyznać dodatkową formę karty.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 17 sty 2018, 9:07

A nie da się tego załatwić inaczej? żeby nie wydawać decyzji? np wnioskodawca wycofa wniosek i złoży nowy poprawny?
moniqe89
Stażysta

Napisano: 17 sty 2018, 10:14

powinien w tej sytuacji wnioskować o przedłużenie, jeśli ma do tego prawo, czyli we wniosku zaznacza że wnioskuje o kdr dla osoby która już wcześniej była posiadaczem karty
ona1
Referent
Od: 25 cze 2014, 8:59
Zajmuję się:

Napisano: 17 sty 2018, 10:46

moniqe89 pisze:A nie da się tego załatwić inaczej? żeby nie wydawać decyzji? np wnioskodawca wycofa wniosek i złoży nowy poprawny?
Niech dośle wniosek o przedłużenie dla dziecka, ponieważ nie można chyba zamawiać elektronicznej KDR jak ktoś ma nieważną kartę ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 17 sty 2018, 10:54

a jeszcze jedna sytuacja. dziecko ma kartę ważna do końca kwietnia 2018r. dzis ojciec wnioskuje o karte elektroniczną dla tego dziecka i dostanie ją za darmo bez problemu. i teraz pytanie dziecko dalej sie uczy to kiedy ma przyjść z wnioskiem o przedłużenie? czy pobieram opłatę jak będzie wystepować o przedłużenie w formie plastikowej i elektronicznej? wydaje mi się, że nie pobieram 9,21.
i jeszcze jaki jest koszt nasz? 2,68? mimo, że to elektroniczna i plastikowa?
chcę się upewnić ;)
moniqe89
Stażysta

Napisano: 18 sty 2018, 9:40

moniqe89 pisze:a jeszcze jedna sytuacja. dziecko ma kartę ważna do końca kwietnia 2018r. dzis ojciec wnioskuje o karte elektroniczną dla tego dziecka i dostanie ją za darmo bez problemu. i teraz pytanie dziecko dalej sie uczy to kiedy ma przyjść z wnioskiem o przedłużenie? czy pobieram opłatę jak będzie wystepować o przedłużenie w formie plastikowej i elektronicznej? wydaje mi się, że nie pobieram 9,21.
i jeszcze jaki jest koszt nasz? 2,68? mimo, że to elektroniczna i plastikowa?
chcę się upewnić ;)
Jeżeli dziecko nadal się uczy to może złożyć wniosek przed upłynięciem terminu ważności poprzedniej karty. Wtedy będzie mogło używać tej starej karty dopóki nowa nie zostanie wyprodukowana. Jeżeli dziecko wystąpi o przyznanie nowej karty z powodu przedłużenia terminu ważności to niezależnie od tego w jakiej formie będzie wnioskować o kartę (czy sama tradycyjna czy obie) nie będzie za to płacić, tak jak dotychczas.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03

Napisano: 19 sty 2018, 14:43

A czy może przy wniosku o przedłużenie od razu zaznaczyć, że chce kartę elektroniczną? Robił ktoś już tak?
wrrr
Praktykant
Od: 11 kwie 2017, 10:47
Zajmuję się: PS

Napisano: 19 sty 2018, 14:47

można, taki miałam właśnie przypadek że wnioskował o przedłużenie ale tylko w formie elektr
ona1
Referent
Od: 25 cze 2014, 8:59
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x