błędny adres w starym wniosku i teraz nie chce przyznać... - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 lip 2019, 11:28

Witam, mam problem...w starym wniosku z 2014 roku był niekompletnie wprowadzony adres zamieszkania na małżonku. Teraz Państwo wnioskują o karty elektroniczne i nie chce przyznać dla małżonka bo ten adres był źle...Czy mogę to jakoś poprawić, żeby udało się przyznać tę elektroniczną kartę? Miał ktoś z Was podobną sytuację?
@@m
Praktykant
Od: 05 maja 2017, 14:54
Zajmuję się: SR/FA/SW

Napisano: 23 lip 2019, 11:53

Niestety. Jedynym prawidłowym wyjściem jest zmiana danych na karcie tradycyjnej na poprawne. Po otrzymaniu kart tradycyjnych już tych dobrych, dopiero można wnosić o elektroniczne z prawidłowymi danymi.
Miałam taki problem z drugim imieniem... W 2015 r. moja poprzedniczka wpisała tylko jedno imię, a w momencie kiedy ja chciałam zrobić to prawidłowo i wpisać obydwa, system nie chciał mnie puścić.
Drugim wyjściem, nie do końca prawidłowym, jest wprowadzenia takich samych danych jak w karcie tradycyjnej. System wtedy puści, ale będą złe dane. :D
Powodzenia
NowaFA2018
Referent
Od: 14 cze 2018, 16:51
Zajmuję się: FA

Napisano: 23 lip 2019, 12:40

@@m pisze:Witam, mam problem...w starym wniosku z 2014 roku był niekompletnie wprowadzony adres zamieszkania na małżonku. Teraz Państwo wnioskują o karty elektroniczne i nie chce przyznać dla małżonka bo ten adres był źle...Czy mogę to jakoś poprawić, żeby udało się przyznać tę elektroniczną kartę? Miał ktoś z Was podobną sytuację?
Jeżeli adres był na terenie tej samej gminy, proponuję bez zmieniania go domówić kartę w formie elektronicznej. Anulowanie starej karty powinno się odbyć tylko jeśli dane na karcie są błędne.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 23 lip 2019, 13:24

Na starym wniosku krzyczy że na nim jest inny powiat...
@@m
Praktykant

Napisano: 23 lip 2019, 13:28

On inny powiat, u niej nie ma drugiego imienia....czyli na dobrą sprawę obie karty skopane. Co z opłatą za duplikaty? Bo chyba trochę dziwne, że po 5-ciu latach zauważyliśmy błąd pracownika w wydanych kartach?
@@m
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x