Zmiany w SI KDR wdrożone dnia 19.07.2019 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 lip 2019, 14:28

W piątek została wdrożona nowa wersja systemu. Zmiany obejmują głównie moduł raportowy i są to:
  • Nowy przycisk "Wyświetl szczegółową listę wniosków" dla sprawozdania S01, który wyświetla listę jakie wnioski do jakiej pozycji sprawozdania zostały zliczone oraz wyjaśnienie dlaczego.
  • Możliwość zlecania sprawozdań i raportów bez konieczności oczekiwania na oknie na ich wykonanie. Funkcjonalność pomocna szczególnie dla dużych jednostek z dużą liczbą wniosków.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 25 lip 2019, 8:10

W końcu ktoś coś zdziałał w tym temacie. Brawo!

Tak jak napisałem na PW.
Ale na pewno wszystko dobrze działa?
Na wydruku w htmlu
[1.1.] Liczba wniosków o przyznanie Karty Dużej Rodziny złożonych po raz pierwszy przez rodzinę wielodzietną
Wypunktowało mi więcej wniosków niż w liczba ogółem w sprawozdaniu.
Niektóre wnioski wypunktowane w html się powtarzają.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2019, 10:34

Uwierz mi, że akurat na tej zmianie zależało mi tak samo jak nie bardziej niż użytkownikom 8-)
A te które liczone są podwójnie mają tą samą datę tzn. wyglądają całkiem tak samo te wiersze czy mają różne daty rozpatrzenia? Mam na myśli wnioski obsługiwane "na raty".
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 25 lip 2019, 10:45

Herka pisze:Uwierz mi, że akurat na tej zmianie zależało mi tak samo jak nie bardziej niż użytkownikom 8-)
A te które liczone są podwójnie mają tą samą datę tzn. wyglądają całkiem tak samo te wiersze czy mają różne daty rozpatrzenia? Mam na myśli wnioski obsługiwane "na raty".
tzn jak na raty obsługiwane? Wnioski 3 z rzędu są takie same z takim samym numerem i datą.

Skoro wypisujecie numery wniosków w html to też przydałoby się dodać opcję wyszukiwania wniosków w systemie po numerze w filtrze - takiej opcji nie ma zarówno dla wniosków w obsłudze i rozpatrzonych.

Edit:
Próbowałem znaleźć te wnioski zgodnie ze swoim rejestrem, ale po dacie nie mogę znaleźć tego nr wniosku. Jeden z tych duplikowanych znalazłem, nie jest to jakiś szczególny wniosek, rozpatrzyłem go tego samego dnia co zarejestrowałem, jest to wniosek dla nowej rodziny wielodzietnej - z dziećmi do 18r.(jeden rodzic, 4 dzieci) więc nie wiem czemu wyświetla go trzykrotnie. Ktoś coś skopał na etapie zapytania :o TESTER chyba pójdzie na urlop :ugeek:
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2019, 11:12

michu95 pisze:Skoro wypisujecie numery wniosków w html to też przydałoby się dodać opcję wyszukiwania wniosków w systemie po numerze w filtrze - takiej opcji nie ma zarówno dla wniosków w obsłudze i rozpatrzonych.
Sugerujesz, że lepiej byłoby podawać tam numer sprawy wszędzie tam gdzie jest numer wniosku?
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 25 lip 2019, 11:40

Albo dodanie filtru na nr wniosku, bo tak to przy przyszłym sprawozdaniu pojawi sie problem, ponieważ osoby będą miały "numerki", ale będzie bardzo kłopotliwe przejrzenie wszystkich wniosków i sprawdzenie którego dotyczy.

Niech ktoś u was sprawdzi te duplikowanie ponieważ coś jest nie tak z tym kilkukrotnym wypisywaniem tych samych wniosków w analizie danych.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2019, 13:12

Herka pisze:
michu95 pisze:Skoro wypisujecie numery wniosków w html to też przydałoby się dodać opcję wyszukiwania wniosków w systemie po numerze w filtrze - takiej opcji nie ma zarówno dla wniosków w obsłudze i rozpatrzonych.
Sugerujesz, że lepiej byłoby podawać tam numer sprawy wszędzie tam gdzie jest numer wniosku?
Ani numer sprawy ani numer wniosku nie jest dobrą opcją. Numeracja spraw nadawana przez SI KDR ni jak się nie ma z numeracją np. w moim Urzędzie (np. dlatego że z przedłużeniem, duplikatem itp. cofam sie do pierwszego wniosku tej rodziny i tym numerem sprawy wtedy nadanym). Numeracja moja w spisie spraw a ta w SI KDR nie zgadza mi sie już po paru wnioskach juz na poczatku roku.

NUMER RODZINY w SI KDR jest chyba najlepsza opcją + data wniosku
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2019, 14:07

edit. Szkoda, że na pewnym etapie wprowadzania wniosku znika nr sprawy nadany w Urzędzie, a pozostaje ten systemowy. Może lepiej gdyby mozna było wyszukiwać po nr sprawy nadany w urzędzie, i to samo w tych raportach pomocniczych do sprawozdania.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 lip 2019, 15:05

super że coś się zmienia, ale bez własnych raportów to i tak leżę i kwiczę :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 26 lip 2019, 12:42

mkaz pisze:Szkoda, że na pewnym etapie wprowadzania wniosku znika nr sprawy nadany w Urzędzie, a pozostaje ten systemowy. Może lepiej gdyby mozna było wyszukiwać po nr sprawy nadany w urzędzie, i to samo w tych raportach pomocniczych do sprawozdania
Rozważaliśmy to rozwiązanie, ale niestety nie wszystkie jednostki prowadzą taką numerację :(
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x