Zmiana miejsca zamieszkania a karty elektroniczne - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 lip 2019, 14:49

Witam. mam taki przypadek, wnioskodawca wraz z rodzina przeprowadzili się na teren mojej gminy, wcześniej posiadając karty tradycyjne dla wszystkich członków rodziny oraz dwie karty elektroniczne dla rodziców. I dziś w/w osoba przyszła do mnie domówić dla 3 dzieci tylko karty elektroniczne. No to czytając bardzo pomocne odpowiedzi Państwa w niektórych postach. Kazałem tej pani na nowo złożyć wniosek o wydanie nowych kart dla wszystkich ze względu na zmianę miejsca zamieszkania, kiedy wprowadziłem wniosek do programu,to mam,ze dla wszystkich członków rodziny wszystkie karty tradycyjne stracą ważność po odbiorze nowych kart. Natomiast co w przypadku elektronicznych, ponieważ u rodziców, którzy mieli już wydane elektroniczne wcześniej karty, mam komunikat "dla osoby XXXXXX, nie zostanie przyznana karta elektroniczna, ponieważ posiada inną".
Jak to wygląda w praktyce, ta pani musi najpierw otrzymać u mnie karty tradycyjne żeby następnie mogła złożyć o elektroniczne ? Czy jest jakiś sposób w programie aby w karcie elektronicznej zmienić numer na aktualny względem miejsca zamieszkania, bez wydawania nowych, albo chociaż jak to obejść po prostu żeby wszystko było git :lol:
Star493
Praktykant
Od: 27 kwie 2018, 8:52
Zajmuję się: Obsługa KDR

Napisano: 24 lip 2019, 15:07

Osoba w jednym momencie może mieć aktywną kartę tylko z jednym numerem. Jeśli w gminie A miała aktywną kartę w obydwu formach to w gminie B w momencie zamówienia obydwu form można starą tradycyjną i elektroniczną unieważnić. Nowa karta elektroniczna staje się aktywne zaraz po zamówieniu.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 24 lip 2019, 15:27

Czyli nie baczyć na ostrzeżenie w programie,ze nie zostanie karta elektroniczna przyznana, tylko po prostu tak jak każdy nowy wniosek zaakceptować/przyznać obie formy kart i wysłać zamówienie ?
Star493
Praktykant
Od: 27 kwie 2018, 8:52
Zajmuję się: Obsługa KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x