bliźniaki a jeden dodatek 400 zł - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 24 lip 2014, 13:31

No Ja myślę, że żadnego rażącego naruszenia nie można tu przypisać, reszt to mało ważna jest, chcą niech próbują odzyskać kasę

a co do uchwały i jej ważności , to powtórzę o interpretacji sko i sądów to można książkę napisać, fantazy rzecz jasna

wydaliśmy decyzje odmawiająca rolniki sp po uchwale nsa (opinia prawnika :cry: ) a sko przyznało świadczenie powołując sie na interpretację MPIPS zamieszczoną na stronie internetowej :lol:
niech rolnik ma kasę, nie zależy nam przecież zeby nie, ale na co w końcu sie powoływać jak i ponoć poważne i wiążące uchwały nikogo nie wiążą
aska35

Napisano: 24 lip 2014, 13:39

uchwały wiążą sądy - nie SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2014, 14:19

zajęta byłam
"a odnosnie uchwały nsa, rolników i śp też niezmienionego przepisu dałeś decyzje do SKO o stwierdzenie nieważności ? :lol:"
a dlaczego miałbym to zrobić? :lol:
Też umiem dawać emotkiony, tylko nie wiem co to wnosi do rozmowy. Zresztą mam wrażenie, że nie bardzo rozumiesz co się do ciebie pisze.

Ja nie rozumiem ? skoro teraz wchodzi uchwała i dotyczy wszystkich wcześniej nie przyznanych dodatków 400 zł które wg Ciebie należały sie juz wtedy ( przyznawałeś ?) i teraz należałoby je ruszyć, to tak samo należy interpretować uchwałe nsa dotyczącą przyznanych śp i też je na nowo zinterpretować to ten sam tok , tylko że niekorzystny dla świadczeniobiorców

Też umiem dawać emotkiony, tylko nie wiem co to wnosi do rozmowy.

to admina sie zapytaj, skoro je umieścił :lol: smsów z minkami też nie piszesz ? :lol:
aśka35

Napisano: 24 lip 2014, 14:20

napisałem już ci kiedy wg mnie jest rażące naruszenie prawa. Zastosowanie nieprawidłowej interpretacji (a o tym tu mówimy) nie jest rażącym naruszeniem prawa.

Ja nawet nie wiem gdzie w telefonie mam coś takiego jak emotkiony. Ja stary już jestem
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2014, 14:25

sąd powtórzył tą wykładnie za sko :lol:
nie, nie mysl że zaskarżyliśmy decyzję sko jak doradzał nam prawnik, w innej sprawie dotyczącej specjalnego zasiłku opiekuńczego umieścili tą interpretację mpips bo o pole też poszło
zresztą jak sko wydało taką decyzje to należalo wiedzieć że sąd im taką interpretację w wyroku dał i wiedzieli ze nie ma sie co na uchwałe powoływać
i tyle w kwesti wiążących ( nie wiadomo kogo) uchwał nsa
b agno i tyle
aśka35

Napisano: 24 lip 2014, 14:29

Ja nawet nie wiem gdzie w telefonie mam coś takiego jak emotkiony. Ja stary już jestem

a to już chyba kokieteria :lol:
aska35

Napisano: 24 lip 2014, 14:32

hm, patrząc po cyfrach przy twoim imieniu to chyba kokieteria :twisted:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2014, 14:39

Proszę, nawet "stary już jestem" Elmer zaczął bawić się emotkionkami ;) a zarzekał się że nie używa :lol: co to kobieta potrafi zrobić z facetem :lol:
aśka35

Napisano: 24 lip 2014, 14:42

z takim rocznikiem jak nick wskazuje to nie kobieta to matrona :twisted:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 lip 2014, 14:45

tak myślisz o swojej żonie :lol: , a o matce wole nie widzieć
co do 35 to trochę się odmłodziłam , czeski błąd i co teraz powiesz ?
aśka35

Strona 2 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x