bon energetyczny
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: bon energetyczny
Dostał juz ktoś środki na wypłatę bonu?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW/ZR
- Kontakt:
Nawet planu jeszcze nie mamy. KOSMOS
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Tak jak u nas, a co bedziecie robić jak minie 60 dni? Bo tak się właśnie zastanawiam, czy 60 dni na rozpatrzenie czy na wypłate też, u nas to nierealne, duzo wypłat jest gotówkowych, ponad połowa wniosków z polem...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW/ZR
- Kontakt:
"Wniosek o wypłatę bonu energetycznego rozpatruje się w terminie 60 dni od dnia jego prawidłowego złożenia." - mamy jeszcze czas
u nas 1/3 wniosków czeka na przelicznik, 1/5 na odp z ZUS dot. 13 i 14

-
- Stażysta
- Zajmuję się: administracja
- Kontakt:
Zostało wysłane zawiadomienie do klienta o odmowie przyznania świadczenia w formie bonu energetycznego. Okazało się jednkaże, ze klient został źle przeliczony i otrzyma świadczenie "złotówka za złotówkę". Macie pomysły co zrobić z zaświadczeniem?
-
- Stażysta
- Kontakt:
OCZYWIŚCIE Z ZAWIADOMIENIEM A NIE ZAŚWIADCZENIEM. PRZEPRASZAMmagdalena30 pisze: 20 wrz 2024, 8:39 Zostało wysłane zawiadomienie do klienta o odmowie przyznania świadczenia w formie bonu energetycznego. Okazało się jednkaże, ze klient został źle przeliczony i otrzyma świadczenie "złotówka za złotówkę". Macie pomysły co zrobić z zaświadczeniem?
- Cerkiewne
- Starszy referent
- Zajmuję się: siedzę sobie
- Kontakt:
to było tylko zawiadomienie, że może zapoznać się z aktami i zgłosić uwagimagdalena30 pisze: 20 wrz 2024, 9:10OCZYWIŚCIE Z ZAWIADOMIENIEM A NIE ZAŚWIADCZENIEM. PRZEPRASZAMmagdalena30 pisze: 20 wrz 2024, 8:39 Zostało wysłane zawiadomienie do klienta o odmowie przyznania świadczenia w formie bonu energetycznego. Okazało się jednkaże, ze klient został źle przeliczony i otrzyma świadczenie "złotówka za złotówkę". Macie pomysły co zrobić z zaświadczeniem?
Anna
-
- Stażysta
- Kontakt:
tak, w treści zawiadomienia jest napisane iż Klient dostanie odmowe. Ale okazuje się ze bedzie jednak świadczenie przyznaneCerkiewne pisze: 20 wrz 2024, 9:26to było tylko zawiadomienie, że może zapoznać się z aktami i zgłosić uwagimagdalena30 pisze: 20 wrz 2024, 9:10OCZYWIŚCIE Z ZAWIADOMIENIEM A NIE ZAŚWIADCZENIEM. PRZEPRASZAMmagdalena30 pisze: 20 wrz 2024, 8:39 Zostało wysłane zawiadomienie do klienta o odmowie przyznania świadczenia w formie bonu energetycznego. Okazało się jednkaże, ze klient został źle przeliczony i otrzyma świadczenie "złotówka za złotówkę". Macie pomysły co zrobić z zaświadczeniem?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
nic nie robisz, po to jest zawiadomienie, żeby osoba mogła uzupełnić / poprawić dotychczasowe ustalenia
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA
- Kontakt:
Witam.
Przyznałam bon energetyczny na 4 osoby, informacja wydana, oczywiście nie wypłacono narazie nic.
Teraz wnioskodawca zgłasza narodziny kolejnego dziecka, czy może złożyć korektę czy już poprostu pozamiatane jest? Co należy rozumieć pod pojęciem korekty, jak dla mnie to zła wysokość bądź zły przeze mnie skład rodziny rozstrzygnięty. Poradźcie
Przyznałam bon energetyczny na 4 osoby, informacja wydana, oczywiście nie wypłacono narazie nic.
Teraz wnioskodawca zgłasza narodziny kolejnego dziecka, czy może złożyć korektę czy już poprostu pozamiatane jest? Co należy rozumieć pod pojęciem korekty, jak dla mnie to zła wysokość bądź zły przeze mnie skład rodziny rozstrzygnięty. Poradźcie
Oprócz bon energetyczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Kindergeld Dodatek Osłonowy
LICZENIE DOCHODU DO
dodatek osłonowy umorzenie postępowania
gospodarstwo rolne w każdym miesiącu inne
dodatek osłonowy dla obywatela ukrainy
działa Wam ZUS ?
składki z ZUS za mało
Alimenty
dodatek za pracę przy dodatku osłonowym
refundacja vat
Dodatek osłonowy - skład gospodarstwa domowego
dochód z PUP
Przyznajecie podstawowy dodatek czy wzywacie?
Wniosek złożony po 29.02.2024 rok
DO przekazanie wniosku
wypłaty dodatku osłonowego