bon energetyczny

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Aneczka001
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, FA
Kontakt:

Re: bon energetyczny

Post autor: Aneczka001 »

Czy posiada ktoś może wzór wniosku o udostępnianie informacji do KRUS o wysokości 13 stki i 14 stki z podstawą prawną?
BENIUSIA
Referent
Zajmuję się: PRACOWNIK SOCJALNY
Kontakt:

Post autor: BENIUSIA »

Dziekuję!!!
opsza
Praktykant
Zajmuję się: pomoc społeczna
Kontakt:

Post autor: opsza »

jak robicie w kontekście wypłat i przekroczenia terminów na wydanie informacji przyznających - zastanawiam się która opcja to tzw. mniejsze zło:
1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (zaciągnięcie zobowiązania bez posiadania faktycznie środków)
2. wydanie informacji o przyznaniu dopiero po otrzymaniu środków (nie zachowuję ustawowych 60 dni na rozpatrzenie, ale też nie przedłużam terminu do rozpatrzenia zgodnie z kpa).
Jak do tego podchodzicie?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

opsza pisze: 18 paź 2024, 14:36 1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (tu był bullshit bo informacja to żadne rozstrzygnięcie i niczego nie zaciąga ;))
GOPS_1234
Referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

Post autor: GOPS_1234 »

Zarządcą mieszkania jest Gmina. Nie zostało przez gminę zgłoszone ogrzewanie elektryczne do CEEB a Pani ma je od 20lat. Czy jeżeli gmina wystawi zaświadczenie, że lokal jest ogrzewany elektrycznie to można przyznać podwyższony bon? Wina leży po stronie gminy nie najemcy.
Kalka
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Kalka »

Myślę, że odmowa podwyższonego. Mowa w ustawie wyraźnie o CEEB, a nie o zaświadczeniu. Kwota podstawowa, a pani się odwoła
GOPS_1234
Referent
Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
Kontakt:

Post autor: GOPS_1234 »

Kalka pisze: 24 paź 2024, 13:56 Myślę, że odmowa podwyższonego. Mowa w ustawie wyraźnie o CEEB, a nie o zaświadczeniu. Kwota podstawowa, a pani się odwoła
OK. Czyli Pani musi poczekać aż zostanie jej wypłacony bon i wtedy będzie mogła złożyć korektę bonu. Wydam decyzję odmowną dotyczącą korekty i niech się dzieje co chce.
kukuryku
Praktykant
Zajmuję się: rodzinne, fa, DM, DE, osłonka
Kontakt:

Post autor: kukuryku »

Cześć.Jak wam idzie robota ?
My nawet nie jesteśmy w połowie sierpnia :cry: :lol:
zombi
Referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: zombi »

kukuryku pisze: 04 lis 2024, 13:35 Cześć.Jak wam idzie robota ?
My nawet nie jesteśmy w połowie sierpnia :cry: :lol:
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.
D.C.
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
Kontakt:

Post autor: D.C. »

zombi pisze: 04 lis 2024, 14:44
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.
Ilu pracowników obsługiwało?
I ogólnie ilu pracowników w dziale?
Mniej więcej jakiej wielkości gmina?
ODPOWIEDZ