bon energetyczny
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, FA
- Kontakt:
Re: bon energetyczny
Czy posiada ktoś może wzór wniosku o udostępnianie informacji do KRUS o wysokości 13 stki i 14 stki z podstawą prawną?
-
- Referent
- Zajmuję się: PRACOWNIK SOCJALNY
- Kontakt:
Dziekuję!!!
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
jak robicie w kontekście wypłat i przekroczenia terminów na wydanie informacji przyznających - zastanawiam się która opcja to tzw. mniejsze zło:
1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (zaciągnięcie zobowiązania bez posiadania faktycznie środków)
2. wydanie informacji o przyznaniu dopiero po otrzymaniu środków (nie zachowuję ustawowych 60 dni na rozpatrzenie, ale też nie przedłużam terminu do rozpatrzenia zgodnie z kpa).
Jak do tego podchodzicie?
1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (zaciągnięcie zobowiązania bez posiadania faktycznie środków)
2. wydanie informacji o przyznaniu dopiero po otrzymaniu środków (nie zachowuję ustawowych 60 dni na rozpatrzenie, ale też nie przedłużam terminu do rozpatrzenia zgodnie z kpa).
Jak do tego podchodzicie?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
opsza pisze: 18 paź 2024, 14:36 1. wydanie informacji przyznającej z adnotacją o wypłacie tuż po otrzymaniu dotacji (tu był bullshit bo informacja to żadne rozstrzygnięcie i niczego nie zaciąga)
-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Zarządcą mieszkania jest Gmina. Nie zostało przez gminę zgłoszone ogrzewanie elektryczne do CEEB a Pani ma je od 20lat. Czy jeżeli gmina wystawi zaświadczenie, że lokal jest ogrzewany elektrycznie to można przyznać podwyższony bon? Wina leży po stronie gminy nie najemcy.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Myślę, że odmowa podwyższonego. Mowa w ustawie wyraźnie o CEEB, a nie o zaświadczeniu. Kwota podstawowa, a pani się odwoła
-
- Referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
OK. Czyli Pani musi poczekać aż zostanie jej wypłacony bon i wtedy będzie mogła złożyć korektę bonu. Wydam decyzję odmowną dotyczącą korekty i niech się dzieje co chce.Kalka pisze: 24 paź 2024, 13:56 Myślę, że odmowa podwyższonego. Mowa w ustawie wyraźnie o CEEB, a nie o zaświadczeniu. Kwota podstawowa, a pani się odwoła
-
- Praktykant
- Zajmuję się: rodzinne, fa, DM, DE, osłonka
- Kontakt:
Cześć.Jak wam idzie robota ?
My nawet nie jesteśmy w połowie sierpnia

My nawet nie jesteśmy w połowie sierpnia

-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.kukuryku pisze: 04 lis 2024, 13:35 Cześć.Jak wam idzie robota ?
My nawet nie jesteśmy w połowie sierpnia![]()
![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
- Kontakt:
Ilu pracowników obsługiwało?zombi pisze: 04 lis 2024, 14:44
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.
I ogólnie ilu pracowników w dziale?
Mniej więcej jakiej wielkości gmina?
Oprócz bon energetyczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Kindergeld Dodatek Osłonowy
LICZENIE DOCHODU DO
dodatek osłonowy umorzenie postępowania
gospodarstwo rolne w każdym miesiącu inne
dodatek osłonowy dla obywatela ukrainy
działa Wam ZUS ?
składki z ZUS za mało
Alimenty
dodatek za pracę przy dodatku osłonowym
refundacja vat
Dodatek osłonowy - skład gospodarstwa domowego
dochód z PUP
Przyznajecie podstawowy dodatek czy wzywacie?
Wniosek złożony po 29.02.2024 rok
DO przekazanie wniosku
wypłaty dodatku osłonowego