Jeden pracownik, nikt mi nie pomagał. Gmina około 5000 mieszkańców.D.C. pisze: 04 lis 2024, 20:49Ilu pracowników obsługiwało?zombi pisze: 04 lis 2024, 14:44
Ja juz wypłaciłam, czekam tylko na 2 weryfikację z ZUS, które będa raczej do odmowy. Więc prace z bonem mam zakonczoną, ale u mnie było 504 wnioski tylko.
I ogólnie ilu pracowników w dziale?
Mniej więcej jakiej wielkości gmina?
bon energetyczny
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: bon energetyczny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
- Kontakt:
No to gratulacje 
U nas 834 wnioski, jeszcze 200 w trakcie. Ok. 17 tys. mieszkańców.
A tak normalnie czym się Pani zajmuje? Wszystkimi świadczeniami (ŚR, FA, dodatki mieszkaniowe, itd.)? Jest Pani sama w dziale?
Pytam statystycznie - dla porównania ze swoim ośrodkiem

A tak normalnie czym się Pani zajmuje? Wszystkimi świadczeniami (ŚR, FA, dodatki mieszkaniowe, itd.)? Jest Pani sama w dziale?
Pytam statystycznie - dla porównania ze swoim ośrodkiem

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Sw,SR,FA,DS
- Kontakt:
Kobieta złożyła odwołanie od decyzji odmownej na bon. Ma rację. Czy możemy to zrobić z art.31 ustawy o świadczeniach rodzinnych czy z kpa? Proszę o podpowiedź
-
- Referent
- Kontakt:
Ja mam Fundusz Alimentacyjny, Kartę Dużej Rodziny, Czyste Powietrze, korespondencję ośrodka i wszystkie dodatki osłonowe, gazowe, bony (każde nowe gówienko które wchodzi). Druga koleżanka ma świadczenia rodzinne i opiekuńcze. I jako jedyna nie mam dodatku motywacyjnego:)D.C. pisze: 05 lis 2024, 11:50 No to gratulacje
Pytam statystycznie - dla porównania ze swoim ośrodkiem![]()
-
- Stażysta
- Kontakt:
To ta druga koleżanka ma dodatek motywacyjny?
Przecież Pani obsługując korespondencję - zapewnia prawidłowe działanie Ośrodka, jak dla mnie powinna Pani dzięki temu załapać się na dodatek...
Przecież Pani obsługując korespondencję - zapewnia prawidłowe działanie Ośrodka, jak dla mnie powinna Pani dzięki temu załapać się na dodatek...
-
- Referent
- Kontakt:
Tak, ma. Tak jak pisałam tylko ja nie mam. No każdy inaczej chyba interpretuje przepisy...D.C. pisze: 05 lis 2024, 13:45 To ta druga koleżanka ma dodatek motywacyjny?
-
- Stażysta
- Kontakt:
No to ciekawy wątek - a ta druga koleżanka robi coś z pomocy społecznej (oprócz ŚR)?
-
- Referent
- Kontakt:
Wysłałam prywatną wiadomość:)D.C. pisze: 05 lis 2024, 15:49 No to ciekawy wątek - a ta druga koleżanka robi coś z pomocy społecznej (oprócz ŚR)?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca administracyjna
- Kontakt:
Proszę o pomoc...
1. Mam wniosek złożony na numer działki, brak deklaracji CEEB. Jak postąpić ?
Wezwać do wyjaśnień ? (czy to coś wyjaśni, jak powie, że mieszka, ogrzewa dom itd. ale nie stara się o nr żeby nie płacić podatku?, Czy jak napisze oświadczenie, że zamieszkuje, ogrzewa
itd. bo coś tam... czy wtedy przyznać ?
Dać odmowę - ale na jakiej podstawie ?
1. Mam wniosek złożony na numer działki, brak deklaracji CEEB. Jak postąpić ?
Wezwać do wyjaśnień ? (czy to coś wyjaśni, jak powie, że mieszka, ogrzewa dom itd. ale nie stara się o nr żeby nie płacić podatku?, Czy jak napisze oświadczenie, że zamieszkuje, ogrzewa
itd. bo coś tam... czy wtedy przyznać ?
Dać odmowę - ale na jakiej podstawie ?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
kiedyś coś takiego ustalaliśmy i ponoć jak nie ma nadanego adresu to chałupa niedopuszczona do użytkowania, odmowa poszła z powodu niemożności prowadzenia gospodarstwa domowego we wskazanej nieruchomości

a to mnie rozbawiło, jak się nie chce płacić podatków to się łapy nie wyciąga po cudzeale nie stara się o nr żeby nie płacić podatku

Oprócz bon energetyczny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Kindergeld Dodatek Osłonowy
LICZENIE DOCHODU DO
dodatek osłonowy umorzenie postępowania
gospodarstwo rolne w każdym miesiącu inne
dodatek osłonowy dla obywatela ukrainy
działa Wam ZUS ?
składki z ZUS za mało
Alimenty
dodatek za pracę przy dodatku osłonowym
refundacja vat
Dodatek osłonowy - skład gospodarstwa domowego
dochód z PUP
Przyznajecie podstawowy dodatek czy wzywacie?
Wniosek złożony po 29.02.2024 rok
DO przekazanie wniosku
wypłaty dodatku osłonowego